Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Sokolov plánuje bytovou politiku do roku 2040, průzkum udělá v dotaznících

Sokolov si nechává zpracovat bytovou koncepci pro roky 2025 až 2040. Předcházet tomu bude dotazníkové šetření o velikostech bytů, jejich množství v soukromém vlastnictví a o cenách nájmů, které zpracovatelská firma zahájí v polovině října.

„Bytová koncepce do roku 2040 by nám v té analytické části měla poskytnout jednak informace o stavu bytového fondu nejen v bytech v majetku města Sokolov, ale i o těch ostatních v majetku fyzických a právnických osob. V další části, té strategické, by nám koncepce měla ukázat směr, jakým se Sokolov má ubírat v oblasti bydlení," řekla sokolovská radní Iva Kalátová (ANO). V polovině října spustila zpracovatelská firma dotazníkové šetření mezi obyvateli. Nejen obyvatelé Sokolova mohou už nyní navštívit kontaktní místa, kde dotazníky lze vyplnit. Jsou to například městský úřad, dům kultury, kino Alfa, zimní stadion nebo dům dětí a mládeže. Dotazník je možné vyplnit také on-line. Veškeré informace najsou zájemci na sociálních sítích Sokolova a na webu města, informace jsou také vyvěšeny na středních školách a tazatelé budou chodit rovněž po městě.

„Minimem je 500 respondentů, kteří musí být genderově vyvážení a zpracovatel zohlední i počet cílových skupin z hlediska věku," popsala Kalátová podmínky průzkumu. Celá koncepce stojí město 750 000 korun. Hotové dotazníkové šetření zpracovatel následně vyhodnotí. Podle radní Kalátové je cílem koncepce vytvoření co nejlepších podmínek pro život pro obyvatele města. "Ze srovnání může vyplynout například fakt, že tržní nájemné v Sokolově je vyšší než nájemné, které má město nastavené ve svých bytech," dodala Kalátová. Koncepci bydlení bude mít Sokolov zpracovanou poprvé a scházet by se nad ní měla pracovní skupina. V plánu je i její veřejné představení.

V Sokolově, který má přes 22 000 obyvatel, je podle informací města přes 11 000 bytů v rodinných i bytových domech, z toho je 9600 v bytových domech, od garsonek po velkometrážní byty. Město má bytový fond o počtu 1250 bytových jednotek, což je 13 procent ze všech bytů ve městě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com / ilustrační foto

Štítky byty, správa, průzkum, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov plánuje bytovou politiku do roku 2040, průzkum udělá v dotaznících  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.