Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Slavnostní zahájení lázeňské sezony letos v Karlových Varech nebude

, aktualizováno 17. dubna 2020, 8:00

Slavnostní zahájení lázeňské sezony se letos v Karlových Varech neuskuteční. Tradičně se jedna z nejvýznamnějších událostí lázeňského města konala první víkend v květnu. Letos ale nebude možné sezonu slavnostně zahájit ani v posunutém termínu, informoval dnes mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

"Už teď je jisté, že ani v zamýšleném posunutém termínu na konci května nebude možné uspořádat slavnosti v takové podobě, jakou mělo každoroční zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech. Vedení Karlových Varů se proto smířilo s tím, že letos slavnostní zahájení sezóny nebude," uvedl Jan Kopál.

Kromě žehnání pramenů zahájení sezony doprovázela řada kulturních a společenských akcí, mimo jiné i předávání ocenění - Ceny města a čestného občanství, také třeba tradiční Food Festival s divácky vděčným závodem číšníků a přehlídkou gastronomie místních kulinářských podniků.

"U těchto akcí je k uvážení, zda by je nebylo možno uskutečnit později během roku," dodal mluvčí magistrátu.

Zahájení lázeňské sezony bylo významné hlavně pro poskytovatele lázeňských služeb. Jenže těm nyní kvůli opatřením proti nákaze koronavirem naopak hrozí těžké ekonomické ztráty a možná i zánik. Lázeňské provozy jsou zavřené a není dosud jasné, kdy by mohly začít znovu poskytovat své služby. Svaz léčebných lázní i Karlovarský kraj se už obrátily na vládu s žádostí, aby stát pomohl lázeňství zachovat a přežít nejen dobu, kdy jsou bez příjmů, ale i restart po skončení opatření.

Autoři

Štítky ČR, lázně, zábava, koronavirus, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, slavnostní zahájení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavnostní zahájení lázeňské sezony letos v Karlových Varech nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.