Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

V Česku se ochladí, meteorologové čekají přízemní mrazíky

Teploty v České republice budou ještě do pátku stoupat k 20 stupňům Celsia. O víkendu se ochladí, čekají se i četné přízemní mrazíky. Od úterý se budou také na většině území objevovat přeháňky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Nejvyšší denní teploty budou v týdnu většinou těsně nad 20 stupni. Tepleji může ještě být dnes, v maximech až 23 stupňů. Zároveň je ale dnešní ráno chladnější, zejména v údolích. V týdnu by nejnižší noční teploty neměly s výjimkou středy padat pod deset stupňů Celsia.

Změna počasí přijde o víkendu. „Za zvlněnou studenou frontou, která přejde přes naše území v pátek, k nám začne pronikat studený vzduch od severozápadu," uvedli meteorologové. Nejvyšší denní teploty se od soboty budou pohybovat mezi 11 až 16 stupni. Od neděle pak noční minima klesnou i k jednomu stupni, výjimkou nebudou mrazíky.

Dnes ještě bude většinou slunečno, v úterý se zatáhne a na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky. Středa by měla být spíše polojasná, ve čtvrtek a pátek je ale třeba opět počítat s deštěm. V těchto dvou dnech bude také foukat silný vítr, který může mít v nárazech rychlost až 55 km/h.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku se ochladí, meteorologové čekají přízemní mrazíky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.