Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Cheb chce věnovat tři miliony korun na pomoc obcím postižených povodní v Moravskoslezském kraji

Cheb nabídl Moravskoslezskému kraji tři miliony korun na pomoc v zaplavených oblastech. Částku bude schvalovat ve čtvrtek zastupitelstvo. Moravskoslezský kraj je regionem nejpostiženějším víkendovými záplavami, naproti tomu Karlovarskému kraji se povodně zcela vyhnuly. Z Karlovarského kraje vyjeli už v neděli na pomoc postiženým oblastem hasiči, vznikají také sbírky pomoci.

"Domluvili jsme se na tom, že by ty peníze měly být využity pro malé obce do 5000 obyvatel. Pro takovou Opavu by tři miliony byly jen kapkou, protože bude potřebovat daleko větší pomoc. Ale pro malé obce mohou být i nižší částky, které rychle dostanou, významnou pomocí," řekl řekl starosta Chebu Jan Vrba (ANO). Protože jde o vysokou částku, o které nemůže rozhodovat vedení města nebo rada, pomoc bude muset schválit na čtvrtečním jednání městské zastupitelstvo. Starosta ale věří, že návrh pomoci zastupitelé podpoří.

Hejtman Moravskoslezského kraje Josef Bělica (ANO) na tiskové konferenci po jednání krizové štábu poděkoval i hasičům z Karlovarského kraje. Dvě skupiny hasičů vyjely do Moravskoslezského kraje v neděli a dnes se budou ze své mise vracet. Z Karlových Varů odjela jednotka dronových specialistů a skupina 34 hasičů s technikou včetně záchranných člunů.

Hasiči z Karlovarského kraje působili v Opavě a v úterý se podíleli i na přemísťování klientů domovů důchodců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky pomoc obcím, finanční pomoc, obce postižené povodní, povodeň, povodňové škody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb chce věnovat tři miliony korun na pomoc obcím postižených povodní v Moravskoslezském kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.