Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Kraj otevře humanitární sklad na pomoc povodněmi zasaženým oblastem

I přesto, že je situace v Karlovarském kraji klidná, vedení kraje se rozhodlo pomoct oblastem zasaženým povodněmi. Otevře proto humanitární sklad, do kterého mohou lidé nosit potřebné věci. Sklad by měl fungovat zhruba dva týdny.

Humanitární sklad otevře Karlovarský kraj v objektu Krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru v areálu Krajského úřadu Karlovarského kraje. Fungovat bude ve všedních dnech od 14 do 17 hodin. Do skladu mohou lidé nosit nejnutnější úklidové a sanitární prostředky, rukavice a další pomůcky k úklidu. „Tyto věci lze přinést do skladu HZS v Karlových Varech. Zapotřebí je také balená voda a trvanlivé potraviny, které sklad přijme také, avšak primárně je shromažďuje Federace potravinových bank,“ uvedl kraj v tiskové zprávě.

Sklad potravinové banky v Karlovarském kraji se nachází v Královském Poříčí, v ulici Lázeňská 175. Odtud pak budou potraviny převezeny do postižených oblastí. „Protože u nás je situace již klidná, nabízíme pomocnou ruku krajům, které mohutné a vytrvalé deště tragicky zasáhly. Včera odjel záchranný odřad HZS do Moravskoslezského kraje, poté také dronová skupina do Jeseníků,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Upozornil zároveň, aby lidé do postižených oblastí nevyjížděli samostatně a nekomplikovali tak náročnou práci všech zasahujících složek. Kromě materiální pomoci můžete postižené oblasti podpořit také finančně. Sbírku SOS Povodně vyhlásil například Člověk v tísni. Přispět můžete na č. ú. 72027202/0300.

Humanitární sklad kraje bude podle současných předpokladů otevřený zhruba dva týdny.

Ohodnoť článek

Foto se svolením HZS KK

Štítky pomoc, humanitární sklad, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj otevře humanitární sklad na pomoc povodněmi zasaženým oblastem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.