Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Karlovarský kraj přidá pět milionů na kampaň, jež má přilákat turisty. Zejména ty německé

Krajské destinační agentuře přidá Karlovarský kraj pět milionů korun na kampaň, která má přilákat zejména německé turisty. V posledních letech po covidové pandemii jsou znovu nejdůležitější skupinou návštěvníků Karlovarského kraje. Ze všech hostů, kteří v kraji přenocují, tvoří zhruba třetinu. Více návštěvníků do kraje přijíždí jen z Česka. Podle krajského radního Vojtěch Franty (Piráti), je ale potřeba německé turisty stále lákat, zejména na období roku mimo hlavní sezonu. 

"My jsme zjistili v minulých letech, zvláště po covidu, že nad rámec peněz, které posíláme destinační agentuře, což je 12 milionů korun, je výhodné znovu oslovit třeba německý trh mimo sezonu, to znamená v těch nízkých měsících na konci zimy a na jaře, kdy propad trhu nějaký je, a investovat do kampaně na nejbližším trhu, to znamená v Německu. Investovali jsme do toho v minulých letech a vyplatilo se to, hosté přijeli. Takže chceme v této strategii pokračovat i dál," uvedl Vojtěch Franta.

Za loňský rok přijelo do Karlovarského kraje 1,34 milionu návštěvníků, kteří v kraji i přenocovali. Hosté z Německa z toho tvořili 32,4 procenta a byli tak nejsilnější zahraniční skupinou návštěvníků. V letošním roce, za první dvě pololetí, tvořili Němci už 36,5 procenta návštěvníků.

Významní jsou hosté z Německa pro turistický ruch v Karlovarském kraji i z pohledu počtu přenocování. V průměru lidé stráví v Karlovarském kraji 3,7 noci. Němečtí turisté ale 4,2 noci. Patří tak mezi hosty, kteří v kraji tráví delší dobu než nejčastější jednodenní nebo víkendové pobyty.

A právě pokles počtu přenocování je trend, na který je třeba podle radního Franty reagovat a připravovat se na něj. Doby, kdy lidé v lázeňských městech trávili dvou- i třítýdenní pobyty, se už zřejmě nevrátí. Lázeňské pobyty, které byly vždy dlouhodobé, se zkracují.

Klienti, kteří v lázeňských městech pobývají nejdéle, jsou obvykle z Blízkého východu. Přes 9,2 dne v Karlovarském kraji tráví průměrně hosté z Izraele a průměrných 8,1 dne pak hosté ze Saudské Arábie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky turistický ruch, němečtí turisté, kampaň, destinační agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj přidá pět milionů na kampaň, jež má přilákat turisty. Zejména ty německé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.