Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

V Karlových Varech začnou úpravy sadů Karla IV.

Karlovy Vary napodruhé vybraly v soutěži dodavatele obnovy Sadů Karla IV. Práce na první etapě začnou v nejbližší době, budou se týkat hlavně silnic, cest a infrastruktury, v příštím roce by se měla dodělat zeleň v parku. Do prvního výběrového řízení se nikdo nepřihlásil, v opakovaném se podařilo vybrat dodavatele s nabídkou 15,8 milionu korun. Zhruba sedm milionů korun získá město z dotace.

„Bude provedena síť cest, budou osazeny mobiliáře, budou uložena světla v zemi, bude zřízena zastávka se zelenou střechou a zejména bude zrekonstruována silnice mezi parkem a Císařskými lázněmi, to znamená spojka mezi Mariánskolázeňskou ulicí a Festivalovým mostem," popsal letošní práce náměstek primátorky Lubomír Kovář (ANO). Navazovat bude druhá etapa revitalizace, která je plánovaná na duben, kdy se asi za tři miliony korun osadí zeleň podle návrhu, který má město zpracovaný.

Útulný park mezi Grandhotelem Pupp a Císařskými lázněmi není velký, ale tvoří romantické zákoutí lázeňského centra. Je v něm altánek, lavičky včetně Lavičky Václava Havla, síť cest i socha Karla IV. Ta je ale téměř zakrytá ve vzrostlé zeleni. I to by úpravy Sadů Karla IV. měly řešit.

První část revitalizace sadů měla být hotová do konce letošního roku, kvůli opakování výběrového řízení byl posunut termín do jara příštího roku. Zásadně by to ale nemělo ovlivnit termín celé revitalizace, protože i tak se počítalo s tím, že na zeleni se začne pracovat také na jaře.

Úpravy Sadů Karla IV. jsou součástí většího projektu úprav takzvaného Divadelního korza, tedy veřejného prostranství a ulic mezi Císařskými lázněmi až ke Vřídlu. Cílem architektonických zásahů je utlumení dopravy a vytvoření příjemnějšího prostředí pro pěší, včetně úprav Divadelního náměstí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením MM Karlovy Vary

Štítky správa, příroda, silnice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech začnou úpravy sadů Karla IV.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.