Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Hřbitov v Sokolově čeká kompletní úprava, uskuteční se ve dvou etapách

Rozsáhlou revitalizaci městského hřbitova, která bude probíhat ve dvou etapách, plánuje město Sokolov. V rámci první etapy dojde ke kompletnímu kácení předem určených dřevin, které byly vytipovány s přihlédnutím k jejich zdravotnímu stavu, vitalitě, stabilitě a perspektivě.

„Největší změny se budou týkat trasy centrálního chodníku a chodníku, který křížem protíná celý hřbitov. Ve spodní části hřbitova budou rozšířena hrobová místa včetně kolumbária a urnových a rakvových hrobů. V těchto místech se zároveň vysadí nové stromy. Tato část projektu zahrnuje i revitalizaci partie Svatava. Odhadované náklady na první etapu jsou 13 milionů korun, včetně DPH,“ informuje na svém webu město Sokolov.

V rámci druhé etapy se město zaměří na obnovu stávajícího hřbitova. Naplánovaná je instalace nových povrchů cestní sítě, modernizace mobiliáře, rekonstrukce kašen a revitalizace kolumbárií. Součástí projektu je také další výsadba stromů. Celkové odhadované náklady na druhou etapu činí 14 milionů korun, včetně DPH. Začátek revitalizace hřbitova je naplánovaný na zimu roku 2025.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Duzbabova

Štítky hřbitov, oprava hřbitova, revitalizace hřbitova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hřbitov v Sokolově čeká kompletní úprava, uskuteční se ve dvou etapách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.