Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Peníze za tříděný odpad využije radnice na stavbu dětského hřiště

Děti se mohou těšit na zapuštěné trampolíny, houpačky, lanovou dráhu nebo kolotoč. Cena hřiště, které vyroste na travnaté ploše, dosahuje téměř 1,7 milionu korun. Radnice ji ale zaplatí z peněz od ekologické společnosti.

Spojit příjemné s užitečným se povedlo ve spádové obci Ostrova Kfelích. Tam bude postaveno nové dětské hřiště, které je koncipováno jako edukativní pro oblast recyklace odpadů.

„Díky tomu bude plně hrazeno s peněz, které město dostává od společnosti Eko-kom za tříděný odpad v Ostrově. Navrhované dětské hřiště je situováno na volné travnaté ploše, jeho kompozice respektuje stávající porost a stromy,“ uvedl mluvčí ostrovské radnice Jiří Jiránek.

Děti se mohou těšit na mnoho herních prvků jako například lanovou dráhu, šplhací sestavu, kolotoč, houpadlo Čtyřlístek, trojhrazdu, houpačku Hnízdo, dvojhoupačku nebo a tři zapuštěné trampolíny.

„Součástí bude i nový mobiliář, tedy parkové sety složené ze stolu a lavic, lavičky a dva prvky zahradní architektury - ohniště a altán,“ dodal mluvčí s tím, že veřejná zakázka na dodavatele již byla vyhodnocena a vítězná firma hřiště postaví za nabídkovou cenou 1 695 454,96 Kč vč. DPH.

Předpokládaný termín dokončení hřiště je v polovině července 2020.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky děti, hřiště, tříděný odpad, stavba, Ostrov, Kfely, Karlovarský kraj, peníze, dětské hřiště, Čtyřlístek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze za tříděný odpad využije radnice na stavbu dětského hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.