Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Desátá sezona Běhej lesy zahájena! Na Karlštejně se i přes nepřízeň počasí setkala pořádná lesní smečka

PR článek

Předpověď počasí trápila tým organizátorů už dlouho dopředu. Nízké teploty, vítr, déšť, kroupy. Takové podmínky si nepřál snad nikdo. Lesní smečce to ale podle všeho nevadilo, i tak se na Běhej lesy Karlštejn vypravila ve znamenitém počtu. Loňský účastnický rekord nakonec překonán nebyl, i tak se při zahájení desáté sezony na Karlštejně setkalo necelých 2 800 závodníků.

Nepříznivé počasí nejvíc odnesla mláďata, podle výrazů ve tvářích si ale závody užila i tak. Na start dětských závodů Dr. Max se postavilo 453 malých závodníků, kteří si za svou odvahu a nezlomný zápal vysloužili první medaili letošní sezony. Nejrychlejší mláďata pak byla za své excelentní výkony oceněna také diplomy a dárečky od Dr. Max. Kdo se neumístil v závodě, mohl své štěstí zkusit ještě v tombole o hodnotné ceny.

Po konci dětských závodů jsme měli možnost přivítat do naší smečky nového partnera PENNY, který se stal titulárním partnerem charitativních běhů. PENNY běhu se na Karlštejně zúčastnilo 262 dobrých duší, které svou účastí přispěly na organizaci Život 90. Tato organizace podporuje seniory v životě nezávislém na ostatních a samostatném rozhodování. Díky početné účasti na PENNY běhu i štědrosti ostatních závodníků, kteří dobrovolně přispěli přes registrační systém, mohl zástupce Penny Vít Vojtěch ještě před startem závodu předat organizaci Život 90 šek s úctyhodnou částkou 137 600 Kč.

Po skončení PENNY běhu se počasí nad Karlštejnem aspoň trochu umoudřilo. Nízké teploty sice panovaly nadále, naštěstí ale přestalo pršet a padat kroupy, což zajisté všichni závodníci i organizátoři uvítali. Na pořadu dne byly tentokrát hlavní závody, Nova 13 km a 18 km. Obě vzdálenosti byly díky velkému zájmu rozděleny do dvou vln. Jako první vyrážela do lesů v okolí Karlštejna dlouhá trasa na 18 km, které se celkem zúčastnilo 822 běžců. S časem 1:12:50 získal prvenství v závodě na 18 km Fabio Vaccina, borec, který startoval až ze druhé vlny. Mezi ženami kralovala Jana Lenčová v čase 1:22:18.

Deset minut po startu druhé vlny dlouhé trasy přišel na řadu také závod Nova 13 km, na jehož start se postavilo 1252 běžců. S náskokem devíti minut v neuvěřitelném čase 0:50:41 zvítězil mezi muži Vojtěch Novák, mezi ženami se pak na prvním místě umístila Gabriela Veigertová s časem 1:03:23. Je však nutné poznamenat, že výsledky krátké trasy byly ovlivněny pochybením jednoho z dobrovolníků na trase, který omylem poslal vedoucí skupinku závodníků špatným směrem, což znamenalo výrazné zaběhnutí. Tým organizátorů se za celou situaci omluvil a nabídl závodníkům, jejichž časy byly ovlivněny tímto pochybením, startovné zdarma na jakýkoliv další závod.

Po doběhnutí všech závodníků následovalo vyhlášení vítězů a ocenění nejlepších výkonů v jednotlivých věkových kategoriích. V neposlední řadě byly na Karlštejně předány trofeje pro loňské vítěze Týmovky v podobě obrovské šišky.

Dalším závodem desáté sezony Běhej lesy budou Brdy, na kterých se lesní smečka setká znovu již 18. května. Závod v Brdech nabízí proběhnutí hlubokými luhy a háji bývalého vojenského újezdy Brdy či kolem rozlehlých Padrťských rybníků. Na výběr je z tras o délce 5, 12, 22 a pro odvážlivce také extra dlouhá trasa na 44 km. Registrovat se můžeš na webu www.behejlesy.cz. Lesu zdar a na viděnou na startu!

Ohodnoť článek

Štítky běhej lesy, běh, běžecký závod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desátá sezona Běhej lesy zahájena! Na Karlštejně se i přes nepřízeň počasí setkala pořádná lesní smečka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.