Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nový dotační program Karlovarského kraje se zaměřuje na snížení počtu černé zvěře

PR článek

Jako reakci na podněty zástupců měst a obcí, majitelů lesů a veřejnosti vyhlásil Karlovarský kraj úplně nový dotační program, který má vést ke snížení počtu černé zvěře na jeho území a zamezit dalším škodám, které přemnožená zvěř působí v lesích, na obecním i soukromém majetku.

„Jedná se o dotační program, který už v kraji fungoval a následně si ho převzal stát na národní úroveň. Nicméně po letech se v regionu opět přemnožila zejména divoká prasata, a je proto třeba jejich stav regulovat. Krajský program „zástřelného“ je oproti státnímu programu upraven a je směřován přímo na myslivce. Snahou je motivovat finanční odměnou samotné myslivce, kteří kraji pomohou s problémem přemnožení černé zvěře a kraj jim za to poskytne peníze z dotačního programu,“ uvedl náměstek hejtmana s gescí v oblasti životního prostředí Karel Jakobec.    

Z rozpočtu kraje je na program vyčleněno 8 milionů korun pro rok 2024. Dotace bude poskytnuta na základě odlovu minimálně tří kusů černé zvěře v jednom čtvrtletí, a to ve výši 1000 korun za kus prasete divokého uloveného na území Karlovarského kraje. Žádost je možno podávat nejvýše jednou za čtvrtletí, první žádosti bude možné podat v termínu 1. 7. – 10. 7. 2024, a pak vždy po skončení čtvrtletí.    

Žadatelem může být fyzická osoba s platným loveckým lístkem a povolenkou lovu pro příslušnou honitbu. Dotace budou poskytnuty za odlov černé zvěře v období od 1. 4. do 31. 12. 2024 na honebních i nehonebních pozemcích na území Karlovarského kraje. Žadatel má povinnost ulovený kus prasete divokého řádně zaevidovat ve svém uživatelském účtu v Evidenčním portálu myslivosti nejdéle do 12 hodin od ulovení. Další podmínky dotačního programu jsou uvedeny na krajských webových stránkách v záložce „Dotace“ pod oblastí životního prostředí. 

Ohodnoť článek

Štítky divoké prase, dotace, Karlovarský kraj, myslivost, Karel Jakobec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový dotační program Karlovarského kraje se zaměřuje na snížení počtu černé zvěře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.