Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Základní škola Šmeralova ve Varech má poškozenou střechu, musí se vyměnit

Při úpravách základní školy ve Šmeralově ulici v Karlových Varech se zjistila poškozená střecha. Krov narušily dřevokazné houby a při průzkumu se zde našel azbest. Práce na vestavbě nových učeben se tak musí přerušit a město přednostně opraví střechu budovy. Odhadované náklady jsou osm milionů korun, řekl náměstek primátorky Lubomír Kovář (ANO). Neplánovaná výměna střechy by neměla omezit samotnou výuku na škole. Jen odborné učebny nebudou hotovy letos, ale o zhruba půl roku později.

"Nyní rada města schválila vyhlášení výběrového řízení, byly přerušeny práce na vestavbě učeben a očekáváme, že během 28 týdnů bude střecha vyměněna. Všechno se bude muset dělat venkem. Výměna se bude dělat postupně, po třetinách. Po těch 28 týdnech práce na vestavbě budou pokračovat, takže někdy na jaře příštího roku," popsal Kovář.

V základní škole ve Šmeralově ulici město získalo dotaci na vestavbu odborných učeben. Při pracích ale stavební firma narazila na nevyhovující stav střechy. Některé prvky krovu byly napadeny houbou, pozednice byla uložena v maltovém loži a kvůli zatékání byla uhnilá. Střecha navíc obsahuje azbest, což znamená značné komplikace při výměně střechy. S azbestem se musí zacházet jako s nebezpečnou látkou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Základní škola a Základní umělecká škola Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní škola Šmeralova ve Varech má poškozenou střechu, musí se vyměnit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.