Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na podporu Senior pasu a akce pro seniory dá letos Karlovarský kraj 900 tisíc korun

Karlovarský kraj vyčlení letos 900 tisíc korun na pokračování projektu Senior pas a na další akce pro seniory. Částku schválili krajští radní na prvním lednovém jednání. Senioři tak budou moci i v roce 2024 čerpat slevy na vybrané služby a výrobky. Počet zapojených seniorů, kteří mohou slevy využívat, už v Karlovarském kraji překročil 20 tisíc. V tiskové zprávě o tom informoval krajský radní pro sociální věci Robert Pisár (STAN).

"Projekt Senior pas nabízí pestrou nabídku výhod a senioři díky němu mají možnost zlepšit kvalitu svého života, dodržovat zdravý životní styl, aktivně trávit volný čas, setkávat se s vrstevníky nebo se třeba vzdělávat. Těší nás, že se počet zapojených seniorů každý rok zvyšuje, na konci roku 2023 bylo v Karlovarském kraji 21 tisíc držitelů pasu,“ uvedl Pisár.

Část peněz poslouží na zajištění chodu a aktivit nezbytných pro fungování projektu. Těmi jsou například nábor poskytovatelů slev a výhod, vydání nových karet a jejich distribuce, provoz celoroční kontaktní linky, aktualizace webu, administrace rozšířené verze aplikace a podobně. Další část peněz uhradí vzdělávací nebo společenské akce, například Den seniorů 2024, seminář genealogie, pět tréninků paměti pro seniory na určených místech v kraji a komentovanou procházku s průvodcem.

Senior pas je určen pro lidi od věku 55 let, kteří mohou využívat slevy v oblasti volnočasových a sportovních aktivit, zdraví, lázeňství, wellness, cestování, gastronomie, ubytování a spotřebních nákupů. Snížené vstupné platí také do muzeí, galerií a památkových objektů. Přehled všech slev a informace o projektu najdou zájemci na webu nebo si mohou stáhnout aplikaci "Senior pas".

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, menšiny, služby, senioři, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podporu Senior pasu a akce pro seniory dá letos Karlovarský kraj 900 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.