Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sportimáček rozhýbal ve školkách a školách už tisíce dětí. Přidejte se

PR článek

Unikátní projekt na zvýšení pohybové gramotnosti a povzbuzení chuti ke sportu u nejmenších, Sportimáček, je ve školkách a školách stále oblíbenější. V domovském Libereckém kraji zakotvil v roce 2023 už ve třinácti městech a každý den se pohybu podle metodiky Sportimáčka věnuje až dva a půl tisíce dětí. Těší se velké oblibě mezi dětmi i pedagogy a postupně se objevuje i v dalších krajích po celé České republice.

V roce 2023 se do projektu Sportimáček zapojily v rámci Libereckého kraje mateřinky i základní školy v Liberci, Jablonci nad Nisou, Frýdlantu, Mimoni, Turnově, Jilemnici, Chrastavě, Hrádku nad Nisou, Hejnicích a Novém Městě pod Smrkem, České Lípě, Rynolticích či Mníšku. Děti se prostřednictvím programu seznamují s pohybem a zábavnou formou se připravují na různé sporty.

„Nastartuje se u nich láska k pohybu a sportu už ve velmi raném věku a zůstane jim až do dospělosti. Profitují pak z toho i města, neboť je všeobecně známé, že lidé, kteří sportují od malička se i v ekonomicky aktivním věku věnují sportu a jeho podpoře, například formou investic do rozvoje sportovní infrastruktury,“ vysvětluje za projekt Sportimáčka Pavel Jakubec.

Projekt je zacílený na děti od 4 do 8 let, a tak se mu věnují nejen v mateřských školách, ale i v 1. – 2. třídách základních škol.

Cílem organizátorů je přivést děti atraktivní formou k pohybu a současně vzdělávat pedagogy. Sportimáček je totiž projekt akreditovaný u Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy jako vzdělávací program pohybové gramotnosti. A tak se jeho zástupci postarají o odborné proškolení pedagogických pracovníků, školy a školky získají výukový a metodický materiál, interaktivní videa, materiály pro zaznamenávání úspěchů a také bezpečné gymnastické rady. Není problém pro tým Sportimáčku zajet i do vzdálenějších škol a školek a pedagogům se věnovat, jak je potřeba.

Velkým bonusem pro pořizovatele projektu, jimiž jsou zřizovatelé školek a škol, tedy města a obce, je i skutečnost, že za investici vloženou do projektu dostane školka či škola potřebné a bezpečné gymnastické vybavení, které školce zůstává. Využívat jej pak může i řadu dalších let, a navíc je uzpůsobeno tak, že s ním lze sportovat jak v tělocvičnách, tak i venku.

Sportimáček má široký zásah, neboť se díky programu každý den rozhýbou tisíce dětí. Navíc Sportimáček nabízí třikrát týdně cvičení pro děti v libereckém A-styl centru. A dopřát si jej může i každý organizátor akce pro veřejnost. Sportimáček dokáže přijet a připravit sportovní atrakce na celý den pro děti v rámci slavností, festivalů a podobných programů. Každé dítě, které se celý tento den pohybu se Sportimáčkem věnuje, odchází minimálně s tím, že zvládne kotrmelec.  Cenově je přitom hřiště od Sportimáčka výhodnější než třeba dva skákací hrady, na kterých se stojí fronty a malým skokanům hrozí, že si mohou v nastalé vřavě i ublížit.

V roce 2024 chce Sportimáček vybudovat v Libereckém kraji nejhustší vzdělávací síť zaměřenou na pohyb dětí a vzdělávání pedagogů. O projekt je velký zájem, a tak v tomto roce bude rozšířený už do padesáti mateřských škol, neboť se stávající počet asi o třicítku zvýší. Ovšem postupně se Sportimáček dostává i do dalších míst České republiky. V Olomouckém kraji cvičí podle jeho metodiky na čtyřech místech, v Pardubickém kraji je Sportimáček na dvou místech a nyní se jedná o pilotním programu v pěti mateřských školách hlavního města Praha.

„Oslovit nás mohou nejen zřizovatelé, ale i samotní zástupci škol a školek. Rádi se všem budeme věnovat a s projektem je blíže seznámíme. Už nyní, spolu se Sportimáčkem, ale ranní rozcvičku denně cvičí tisíce dětí,“ dodává Pavel Jakubec.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky sport, příprava, Sportimáček, mateřské školy základní školy, Liberecký kraj, ČR

Sportimáček rozhýbal ve školkách a školách už tisíce dětí. Přidejte se  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.