Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tisíce lidí si o víkendu užívaly lyžování na sjezdovkách v Karlovarském kraji

Tisíce lidí si o víkendu užily lyžování na svazích horských středisek v Karlovarském kraji. Díky mrazivému počasí mohli vlekaři vyrábět technický sníh a otevřít další sjezdovky. Výbornou návštěvnost druhého víkendu nového roku si pochvaluje například největší areál v Krušných horách na Klínovci. Nejvíc lyžařů tam přijelo v sobotu, téměř 5800, v pátek a v neděli jich bylo méně, řekla mluvčí areálu Hana Hoffmannová.

Na Klínovci je v provozu všech pět lanových drah a asi 20 kilometrů sjezdovek všech obtížností, na kterých leží 75 až 85 centimetrů zmrzlého sněhu. "Připravili jsme další sjezdovky U Zabitého a Turistická. Díky mrazivým teplotám můžeme pokračovat v zasněžování a připravovat zbývající sjezdovky k otevření," uvádí areál. Podle Hoffmanové přijelo na Klínovec lyžovat v pátek 2362 lidí, v sobotu 5795 a dnes 3810. "Návštěvnost je výborná," uvedla mluvčí. Minulý víkend lyžovalo na Klínovci asi o 12 procent lidí méně.

O víkendu se lyžovalo také na Plešivci, kde od soboty spustili sjezdovku Hanu o délce 1,8 kilometru a lanovku Pstruží. Celkem je v provozu 2,3 kilometru tratí a dvě lanovky. Skipasy tu nabízejí se slevami.

V pátek se opět otevřelo zimní středisko na Bublavě. "Víkend se povedl, jsme spokojení, máme nasněženo," řekla dnes pracovnice areálu. V provozu je červená sjezdovka a dětský park s lyžařskou školou, čtyřsedačková lanovka. "Teploty nám umožňují zasněžovat. Techniku přesouváme na modrou sjezdovku," uvádí areál na webu. Lyžovalo se také například v Božím Daru za hotelem Praha, kde se otevřel i vlek Hranice II, nebo ve skiareálu v Mariánských Lázních.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisíce lidí si o víkendu užívaly lyžování na sjezdovkách v Karlovarském kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.