Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nehody v Karlovarském kraji měly za rok 15 obětí, v prosinci nezemřel nikdo

V Karlovarském kraji zemřelo podle předběžných údajů policie v roce 2023 při dopravních nehodách 15 lidí. Bylo to o tři více než v roce 2022. V prosinci se silniční nehody v kraji obešly bez obětí na životě. Celkem se během prosince stalo 184 nehod, což je o 26 více než předloni. Při nehodách byl jeden člověk těžce zraněn, 23 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 9,54 miliónu korun, což je pod ročním průměrem, vyplývá z předběžných statistik policie. Celkem se za celý rok při nehodách zranilo těžce 58 lidí, celková škoda bude přes 150 milionů korun.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo pátek 1.prosince, celkem 12.

Mezi největší nehody v prosinci patřila hromadná nehoda autobusu a čtyř aut, která zastavila 5. prosince dopravu na silnici I/21 u přehrady Jesenice na Chebsku. Při nehodě byli dva lidé zraněni.

Za celý rok se stala nejtragičtějším noc z 27. na 28. května. Při dvou nehodách zemřelo pět lidí. První nehoda se stala večer 27. května u Dolního Žandova na Chebsku, druhá nad ránem na silnici I/6 u Žalmanova v okrese Karlovy Vary. Při večerní nehodě se srazila dvě osobní auta, zemřeli dva lidé. Nehoda osobního auta u Žalmanova si vyžádala tři oběti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, prosinec, 2023, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehody v Karlovarském kraji měly za rok 15 obětí, v prosinci nezemřel nikdo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.