Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stovky lidí se vydaly z Chebu na silvestrovský běh k Maria Loretě

Stovky sportovně založených lidí dnes dopoledne vyrazily na 12. ročník silvestrovského běhu z Chebu k poutnímu místu Maria Loreto ve Starém Hrozňatově. Zatímco první ročníky přilákaly jen malý okruh přátel pořadatelů, postupně se z akce stal velký podnik se stovkami účastníků, od dětí až po starší ročníky. V on-line registraci předem letošní Silvestrovský běh opět zlomil rekord,

„Už je to zvláštní, ale zase jsme trhli rekord ze všech našich akcí, které pořádáme. Ke včerejšku (sobotě) k 21:00 to bylo 3098 registrovaných a zaplacených účastníků. Účast vždycky ovlivní počasí, ale i virózy. Odhadujeme, že celkem by mohlo jít něco mezi 450 až 500 účastníky. My jsme připraveni na 550 až 600 účastníků," řekl hlavní pořadatel běhu Michal Ouřada.

Letošnímu běhu opět přálo počasí. Zatímco ještě v minulých dnech často pršelo, dnes ráno, po rozplynutí mlhy, z nebe občas vykouklo slunce a teplota byla lehce nad nulou. Podle Ouřady tak ideální zimní podmínky. Ačkoli se běh koná tradičně na silvestra, za 12 ročníků se jen jednou stalo, že se běžel na sněhu. V roce 2014 napadl den před konáním běhu sníh, a pořadatelé tak přidali do seznamu účastníků i běžkaře.

Silvestrovský běh v Chebu se běží na trase dlouhé 7, 6 km do Starého Hrozňatova. Účastníci mohou doběhnout tam a běžet zpátky nebo se nechat odvézt zpět do Chebu autobusem. Kdo chce, může se na trase také kdykoli otočit a dojít zpět. Podle pořadatelů řada účastníků, kteří původně zamýšleli cestu jen do Hrozňatova, se pak vydá i na cestu zpět opět po svých.

Pro účastníky je to zpestření posledního dne v roce a řada z nich už běh absolvuje pravidelně. „Je to hezký. Je to naposled v tomto roce, kdy si vyběhnout. Lidi jsou přátelští a je to super. Není to závod o tom doběhnout první. Loni jsem nebyla jako běžec a část jsem šla na indiána, ale i tak to bylo super," řekla dnes Věra, která si silvestrovský běh také oblíbila a dnes jej s kamarádkou znovu podnikla. A jak dodal, i přes dopolední běh, chystá se protancovat silvestrovskou noc.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Rozběhnito.cz

Štítky ČR, kondice, zábava, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky lidí se vydaly z Chebu na silvestrovský běh k Maria Loretě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.