Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Areály v Krušných horách i po oblevě zůstaly v provozu

Lyžařské areály v Karlovarském kraji zvládly oblevu a jsou dál v provozu. Na horách začalo opět v noci mrznout, běžecké tratě jsou ale sjízdné s velkými omezeními. I v nižších polohách sníh na sjezdovkách zůstal, i když mimo ně je jen tráva a bláto. Podle předpovědi by se na víkend mohlo opět mírně ochladit a podmínky pro lyžování by se mohly zlepšit.

"V provozu máme všechny lyžařsky propojené části areálu a na sjezdovkách leží až 80 centimetrů sněhu. V provozu je lanová dráha Prima Express z Jáchymova, Dámská, CineStar Express, Suzuki, Štikovka na Neklidu a vlek v MiniAreálu. Připraveno je 18 kilometrů sjezdovek lehké a střední obtížnosti," informuje největší areál v Krušných horách Klínovec.

I další z velkých areálů pod Klínovcem Plešivec sice přišel o část sněhu, je ale stále v provozu. Aktuálně jezdí lanovka Abertamy a sjezdovka č. 6 Renata i dětský park s lyžařskou školou.

Čím níže položené lyžařské areály jsou, tím více je zasáhla obleva o vánočních svátcích. Přesto se dnes lyžovalo například v Potůčkách, v provozu byla jedna sjezdovka i v Mariánských Lázních nebo na Bublavě.

Poslední údržbu lyžařských stop rolba zajistila v noci na středu na velkém okruhu Ježíškovy cesty a dále po Jáchymovské spojce k abertamské silnici a od rozcestí pod Špičákem k Mrtvému rybníku. "Trasy jsou tak v nejlepší kondici z tras v oblasti od Božího Daru po Bublavu. I na těchto trasách je ale nutné některé úseky bez sněhu přenášet. Nezbývá než čekat na další sněžení," doplnili správci běžeckých tras.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areály v Krušných horách i po oblevě zůstaly v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.