Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Města v Karlovarském kraji ruší adventní akce, posílené jsou hlídky policistů

Města v Karlovarském kraji ruší kvůli čtvrteční tragické střelbě v centru Prahy řadu akcí. Adventní programy zrušily například Karlovy Vary nebo Cheb, další města se přidávají. Radnice postupně vyvěšují černé vlajky a zřizují pietní místa. Policie zvýšila dohled nad školami a dalšími místy se zvýšeným pohybem lidí.

Policisté dnes na síti X uvedli, že přijali celorepublikové preventivní opatření ve vztahu k tzv. měkkým cílům, jako jsou třeba právě školy. O konkrétní hrozbě informace nemají. Posílené hlídky jsou například v Ostrově na Karlovarsku. Velitel ostrovských policistů Martin Filip uvedl, že ode dneška monitorují zejména společné prostory ve školách, nákupních centrech a dalších veřejných místech.

K rušení adventních akcí se rozhodli už v Karlových Varech, Chebu, Sokolově, Chodově nebo v Ostrově. V krajském městě budou adventní trhy bez doprovodného kulturního programu dnes a v sobotu. "Město se připojuje k zítřejšímu (sobotnímu) dni státního smutku, před magistrátem bude státní vlajka svěšena na půl žerdi," uvedla karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

V Chebu, kde jsou každoročně největší adventní akce v regionu, zůstanou dva dny otevřené pouze stánky a kluziště. Radnice zřídila pietní místo u infocentra na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Lidé tam mohou položit květiny, zapálit svíčky či minutou ticha uctít památku obětí. V Sokolově je pietní místo před městským domem kultury. V ostrovském kostele sv. Michaela bude v neděli od 10:00 mše za oběti a pozůstalé.

Střelba v centru Prahy je nejtragičtějším obdobným případem v historii Česka. Útočník ve čtvrtek odpoledne na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy zabil 14 lidí a dalších 25 je zraněno, z toho deset lidí těžce. Mrtvý je i střelec. Vláda vyhlásila na sobotu k uctění památky obětí den státního smutku.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šula / MAFRA / Profimedia

Štítky ČR, správa, kriminalita, školy, Karlovarský, pietní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města v Karlovarském kraji ruší adventní akce, posílené jsou hlídky policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.