Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hasiči v Karlovarském kraji kvůli větru a dešti vyjížděli k desítkám událostí. V Bukovanech spadl vánoční strom

Hasiči v Karlovarském kraji vyjížděli od čtvrtečních 20:00 do pátečního rána ke čtyřem desítkám událostí v souvislosti se silným větrem. Nejčastěji šlo o popadané stromy na silnice. Kvůli vydatnému dešti pomáhali také s odčerpáváním vody. V Bukovanech na Sokolovsku spadl vánoční strom.

Hasiči odstraňovali spadlé stromy a větve na komunikacích téměř po celém regionu. Ve dvou případech kvůli výpadku elektrické energie v Rotavě a Březové na Sokolovsku poskytly náhradní zdroj elektřiny pro pacienty s podporou oxygenerátoru. Vyjížděli také k šesti případům odčerpávání vody. Informoval o tom mluvčí hasičů Martin Kasal. 

Hasiči dál monitorují stav hladiny řeky Bystřice. Ještě ve čtvrtek večer tam byl hlášený druhý povodňový stupeň. Vodu pomáhali hasiči čerpat v Ostrově a v okolních obcích. V současnosti už tam hladina vody kulminuje, vyhlášený je normální stav.

Výjezdy měli hasiči také ve čtvrtek večer. V souvislosti s větrem zasahovali u 24 událostí. Ve většině případů šlo o popadané stromy i o uvolněné části plechových krytin na domech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky vítr lámal stromy, zásahy hasičů, popadané stromy, následky vichřice, silný vítr, odstraňování stromů

Hasiči v Karlovarském kraji kvůli větru a dešti vyjížděli k desítkám událostí. V Bukovanech spadl vánoční strom  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.