Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na horách v Karlovarském kraji lyžovaly první víkend v sezoně tisíce lyžařů

V lyžařských areálech v Karlovarském kraji lyžovaly první víkend v nové zimní sezoně tisíce lyžařů. Sněhové podmínky byly výborné díky vydatnému sněžení v posledních dnech. V neděli odpoledne ale lyžování komplikoval déšť. V pátek se poprvé rozjely vleky v areálu na Klínovci, Plešivci i na Bublavě.

Největší lyžařský areál v Krušných horách na Klínovci měl dobrý rozjezd sezony. V sobotu dokonce pokořil hranici 2500 návštěvníků. Podle mluvčí areálu Hany Hoffmannové lyžovalo na Klínovci v pátek 1238 lidí, v sobotu 2595 a v neděli 1824 lyžařů. Upravené jsou tam zatím tři sjezdovky o celkové délce šesti kilometrů. Lyžuje se za zvýhodněné ceny, skipas pro dospělého stojí 790 korun, pro dítě 470 korun. Při plném provozu na Klínovec zavítá i přes 5000 nadšenců zimních sportů.

Poprvé spustili vleky také v areálu na Plešivci. Do druhého největšího skiareálu v regionu přijelo od pátku do neděle zhruba 1000 lyžařů. Lyžování v sobotu komplikovala hustá mlha, v neděli pak vydatný déšť. Přesto jsou na Plešivci s prvním víkendem lyžování spokojení.

"Bylo to takové oťukávání, počasí nebylo ideální. I tak přijely do areálu denně stovky lyžařů, nejvíce asi v sobotu, to jich bylo zhruba 400," řekl provozovatel střediska Petr Voráček. Na Plešivci byla o víkendu v provozu lanovka Abertamy a sjezdovka č. 6 Renata a dětský park s pojízdnými pásy a lyžařskou školou. Přes týden zůstane otevřený jen dětský park a lyžařská škola, lanovka pak pojede zase přes víkend.

Stovky příznivců zimních sportů vyrazily přes víkend také na běžky. Na horách připadlo přes noc ze soboty na neděli přibližně deset centimetrů mokrého sněhu, rolby byly od brzkých ranních hodin v terénu. "Upravovány jsou trasy v okolí Bublavy, Přebuzi, Jelení, Horní Blatné, Perninku, Abertam i Božího Daru. Upravena je i trasa mezi Horní Blatnou a Potůčky nebo trasa pro pěší z Abertam na Červenou jámu," stojí na webu Krušnohorské lyžařské magistrály. Upravené stopy ale může v příštích hodinách poničit déšť.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky lyžování, sněhové podmínky, Klínovec, Krušné hory, Plešivec, Bublava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horách v Karlovarském kraji lyžovaly první víkend v sezoně tisíce lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.