Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ostrov na Karlovarsku chystá na příští rok vyrovnaný rozpočet s 613 miliony korun

Ostrov na Karlovarsku připravuje na příští rok vyrovnaný rozpočet s příjmy i výdaji 613,5 milionu korun. Je to zhruba podobně jako letos. Do městského rozpočtu plánuje zapojit 80 milionů korun z přebytku hospodaření z letošního roku i z let minulých. Na investice radnice chystá dát 134 milionů korun, méně než letos.

„Rozpočet se nerodil úplně ideálně, protože v té době, kdy jsme připravovali rozpočet, tak probíhalo schvalování vládního konsolidačního balíčku, který i vstupuje do našich komunálních rozpočtů. Projeví se nám to zejména na dani z hazardu, která bude kvůli konsolidačnímu balíčku ponížená, nicméně zase na druhou stranu budeme mít vyšší příjmy z daně z nemovitosti," řekl místostarosta Ostrova Pavel Čekan (Místní).

Vedení města očekává, že příjmy na daních z hazardu budou v příštím roce zhruba o deset milionů korun nižší než letos. Naopak na dani z nemovitosti díky vládním úpravám počítá vybrat o 12,5 milionu korun více než v letošním roce.

Kapitálové výdaje jsou navržené v příštím roce na 134 milionů korun. Pro letošní rok připravila radnice investice za 180 milionů korun. Místostarosta ale očekává, že ne všechny peníze město v tomto roce vyčerpá. Mnoho investic bude totiž pokračovat i v dalším roce. Jde například o stavbu hasičské stanice v Jáchymovské ulici za 80 milionů korun. V příštím roce půjde na její dostavbu 25 milionů korun. Hotovo by mělo být na jaře. Stejně tak i stavba družiny v základní škole Májová za přibližně 50 milionů korun. V příštím roce město proinvestuje 30 milionů korun. Začít by měla také dlouho očekávaná přestavba domu kultury celkem za 44 milionů korun. Dalších 12 milionů korun půjde do rekonstrukce silnice ve Vykmanově, tři miliony korun má město připravené na solární panely, které nechá osadit na městské objekty.

Návrh rozpočtu bude projednávat zastupitelstvo, které se sejde na začátku prosince.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, 2024, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov na Karlovarsku chystá na příští rok vyrovnaný rozpočet s 613 miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.