Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Sokolově začne v příštím roce příprava pozemků na výstavbu domů na Jižním lomu

V Sokolově začne v příštím roce příprava pozemků na výstavbu rodinných domů na Jižním lomu. V první etapě vznikne 36 parcel, v druhé se počítá s 20 pozemky. Většinu nákladů zaplatí ministerstvo financí. Na využití rozvojové lokality získal projekt peníze z takzvaných ekomiliard, které jsou určeny na zahlazení následků důlní těžby.

V plánu je stavba dopravní a technické infrastruktury pro budoucí výstavbu rodinných domů. Prostředky půjdou z programu, který pomáhá zahlazovat ekologické škody po těžbě v Ústeckém a Karlovarském kraji. Záměr reaguje na skutečnost, že kvůli těžbě hnědého uhlí zaniklo v okolí města Sokolova několik sídel, namísto kterých se nyní připravuje nová výstavba. Ve dvou etapách by mělo vzniknout 56 pozemků.

"V příštím roce bychom chtěli vybudovat příjezdovou komunikaci, která by se měla napojit na ulici Citická. Měly by se vybudovat kompletní inženýrské sítě, veřejné osvětlení, kanalizace, plynovod a nízké napětí. Chtěli bychom z těchto prostředků vybudovat také sportoviště a provést sadové úpravy," řekl starosta Petr Kubis (ANO).

Předpokládané náklady první etapy, ve které vznikne 36 pozemků, činí 90 milionů korun. Město přispěje tři miliony korun. Na přelomu roku by měl být vybrán zhotovitel. Stavba začne příští rok na jaře a s dokončením se počítá na přelomu roku 2025. Poté bude radnice nabízet parcely o velikosti 1000 metrů čtverečních k prodeji. Následovat by měla druhá etapa s 20 pozemky.

Nová lokalita se napojí na lesopark na Jižním lomu. S centrem města ji propojí nedávno postavená Krejcarová lávka za 60 milionů korun, která byla rovněž financována z ekomiliard. Tyto prostředky už v Sokolově zaplatily opravu Antonínského mostu za 25 milionů korun. Původně vyčleněných 15 miliard korun se v roce 2019 zvýšilo na 18 miliard.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky stavba domů, rodinné domy, parcely, příprava pozemků

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově začne v příštím roce příprava pozemků na výstavbu domů na Jižním lomu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.