Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Oblíbená vyhlídka Karla IV. v karlovarských lázeňských lesích prošla druhou etapou oprav

Opravou prošla vyhlídka Karla IV. v karlovarských lázeňských lesích. Právě se podařilo dokončit druhou etapu oprav. Vyhlídka je volně přístupná, nachází se na žluté turistické trase mezi Jelením skokem a parkovišti ve Slovenské ulici.

Letos provedená druhá etapa oprav přišla na 1,7 milionu korun bez DPH. Stavebníci se zaměřili na fasády a pochozí plochy stavby, dokončili také odtokové otvory v zábradelní zídce. Vyměnili podlahové souvrství včetně nové hydroizolace, vyměnili klempířské a zámečnické prvky, opravili omítky a doplnili kamenné prvky. První etapa oprav vyhlídky v roce 2019 řešila odvod dešťové vody z terasy vyhlídky a odstranění mokré omítky, aby odkryté zdivo vyschnout. Náklady tehdy činily 219 000 Kč bez DPH.

„Jsem rád, že se to konečně na třetí pokus podařilo, v minulých letech jsme dvakrát vypsali na druhou etapu zadávací řízení, ale nikdo se nepřihlásil. Vyhlídky jako tato Karla IV. jsou nedílnou součástí terapeutické krajiny Karlových Varů, stejně jako další zajímavá výletní místa. Ve spolupráci s Lázeňskými lesy a parky budeme pokračovat v jejich zvelebování,“ říká náměstek primátorky Karlových Varů pro infrastrukturu Tomáš Trtek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky vyhlídka Karla IV., opravy vyhlídka, karlovarské lázeňské lesy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbená vyhlídka Karla IV. v karlovarských lázeňských lesích prošla druhou etapou oprav  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.