Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovy Vary začnou připravovat novou zástavbu v Jabloňové ulici

Karlovy Vary začnou připravovat novou zástavbu na místě bývalých garáží v Jabloňové ulici. Vzniknout zde má prostor pro drobnou výrobu a podnikání. S prvními provozovnami by se měla změna problematického areálu urychlit.

Na konci Jabloňové ulici stály původně stovky garáží. Postupem let chátraly a poslední roky se staly i útočištěm bezdomovců a místem, kde vznikaly černé skládky. Město už několik let vyzývá majitele garáží, aby je předali zdarma městu, které je zbourá. V současné době jich zde zbývá necelých 70.

„V tuto chvíli ale máme velmi velkou část vyklizenou a můžeme jednat s eventuálními zájemci, kteří by si zde chtěli zřídit malovýrobu, na což je tato lokalita určená," řekl náměstek karlovarské primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci). Momentálně má podle něj město dva zájemce.

Na konci srpna letošního roku provedlo město na své náklady další vlnu demolic. Pod bagry zmizela více než stovka garáží, z nichž mnohé už byly jen skelety původních objektů. Posledních 68 jich ještě zůstává v majetku jiných vlastníků. Magistrát tak znovu vyzve všechny vlastníky zbývajících objektů, aby stav garáží řešili. Nejjednodušší cestou je předat je městu. Podle Vaňka je ale možné, že i noví uživatelé pozemků vyvinou sami iniciativu a třeba některé zatím existující garáže odkoupí, aby mohli pozemky využít pro své účely.

Pokud by v Jabloňové ulici ve Staré Roli vznikla nová malá průmyslová zóna, muselo by ale město dořešit i další nedostatky, zejména opravit nebo rozšířit komunikace. Přístup do této lokality je nyní poměrně úzkou silnicí mezi rodinnými domy.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MM Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, reality, Karlovy Vary, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary začnou připravovat novou zástavbu v Jabloňové ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.