Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Máme nový český rekord, chlubí se Karlovy Vary. Nejvíce lidí najednou srkalo pramen

Porci cenných poznatků a také zábavy si užili v Karlových Varech, kde se odehrál Evropský lázeňský a balneologická kongres. Přední experti z celého světa kromě diskuzí, přednášek a moudrých slov přispěli i k českému rekordu. Do kroniky se zapsali tím, že vytvořili rekord ve společném pití lázeňského pramene.

Hlavním pořadatelem mezinárodní a prestižní akce byl Karlovarský kraj, jenž na kongres sezval zástupce lázeňských měst do hotelu Thermal. Letošní ročník navštívilo celkem 300 účastníků z 29 zemí, a stal se tak historicky nejlepším. Hlavním cílem programu byl především bod, jak se vyrovnat s dopadem covidové krize. Součástí akce byla také zábava, kterou vymysleli karlovarští úředníci. Napadlo je, že v momentě, kdy je na místě tolik lidí, je možné vytvořit nový český rekord.

Účastníci kongresu přišli na Tržní kolonádu, aby společně s místními ochutnali naráz lázeňský pramen. Díky tomu se podařilo stanovit nový český rekord v disciplíně. „Myšlenka o vytvoření nového českého rekordu se přímo nabízela, protože kongres se zabývá tématy lázeňství a balneologie. Znamená to, že se tu nyní koncentruje mnoho lidí z oblasti lázeňství. Oslovili jsme je proto s tím, že bychom rádi vytvořili rekord ve společném pití léčebného pramene na jednom místě, ve stejný čas,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Vytvoření nového českého rekordu se konalo v rámci doprovodného programu kongresu. „Na Tržní kolonádě u pramene Karla IV. v Karlových Varech, kde byl stanoven nový český rekord, byl přítomen také komisař agentury Dobrý den, který na stanovení rekordu dohlížel. Výsledkem je zapsání do České knihy rekordů, kdy 137 účastníků v jeden okamžik ochutnalo termální pramen,“ dodala z krajského úřadu Jitka Čmoková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Karlovarský, Kraj, Karlovy Vary, Rekord, Prameny, Lázeňství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme nový český rekord, chlubí se Karlovy Vary. Nejvíce lidí najednou srkalo pramen  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.