Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarský kraj ocenil za turistiku Michala Urbana a opravu Císařských lázní

Karlovarský kraj poprvé ocenil významné osobnosti a počiny v oblasti cestovního ruchu. Z lidí vyzdvihnul Michal Urbana, z počinů pak rekonstrukci Císařských lázní. novinářům to oznámila mluvčí krajského úřadu Jarmila Ivasková. Ceny kraje mají podpořit sektor ekonomiky, který byl v posledních letech v Karlovarském kraji výrazně zasažen mnoha ranami, pandemii koronaviru, energetickou krizí i válkou, kterou zahájilo Rusko vůči Ukrajině.

"Naší snahou je upozornit na dopady pandemie, která zcela ochromila stěžejní odvětví našeho regionu a zároveň vyzdvihnout aktivity a činy lidí, kteří se cestovním ruchem zabývají a pomáhají jeho rozvoji. Chceme také s pomocí veřejnosti představit i méně známá místa v Karlovarském kraji, jež si ale pozornost návštěvníků rozhodně zaslouží, a to s důrazem na udržitelný cestovní ruch, který zohledňuje potřeby návštěvníků i obyvatel území,“ uvedla uvolněná zastupitelka pro oblast lázeňství, cestovního ruchu a kreativních průmyslů Markéta Monsportová (Piráti).

Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií: Osobnost cestovního ruchu a Počin cestovního ruchu. O vítězích rozhodla odborná porota složená ze členů Komise lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO, Rady Karlovarského kraje a profesních odborníků. Michal Urban je ředitel společnosti Montanregion Krušné hory - Erzgebirge. Stál za přípravou nominace této světové památky a je dlouhodobě odborníkem, který spolupracuje na záchraně dalších památek v kraji. Oceněni byli i Jiří Richter, majitel a ředitel hotelu Krakonoš a Jiří Šindelář, ředitel Bečovské botanické zahrady.

Mezi počiny vyhrála rekonstrukce Císařských lázní. Národní kulturní památka, která desítky let chátrala, prošla kompletní rekonstrukcí. Jenže tím, že začala ještě v době, kdy Karlovarský kraj řídilo ANO a skončila v době, kdy Karlovarský kraj řídí koalice sdružení STAN, KOA, VPM, TOP 09; Pirátů; ODS a KDU-ČSL; Místních a nezávislých, pohledy obou politických uskupení jsou odlišné. Opozice současnému vedení vytýká změnu projektu, která ale umožnila vestavbu unikátního koncertního sálu do atria Císařských lázní. Rekonstrukce se tím výrazně prodražila, ale využití budovy se tím naopak výrazně rozšířilo.

Z počinu v oblasti cestovního ruchu bylo oceněno i získání statusu klimatických lázní pro město Mariánské Lázně. a fenomén historických krovů ve městě Cheb.

"Během slavnostního předávání cen byla také na krajských sociálních sítích spuštěna nová kampaň s názvem #ukazkraj zaměřující se právě na cestovní ruch. Cílem je ukázat krásná a netradiční místa v okolí a podpořit tak povědomí a sounáležitost obyvatel s regionem," uvedla mluvčí krajského úřadu.

Zájemci mohou posílat tipy do komentářů na krajských sociálních sítích nebo přidávat fotky svých oblíbených míst na vlastní profil s hashtagem #ukazkraj. Ty nejzajímavější se objeví na krajských sociálních sítích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, správa, turistika, ocenění, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj ocenil za turistiku Michala Urbana a opravu Císařských lázní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.