Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chodov koupil bývalý penzion Harmonie v centru města, aby tam nevznikla ubytovna pro sociálně slabé

Město Chodov koupilo bývalý penzion Harmonie v centru města. Objekt plánuje využít pro školství nebo sociální služby. Jedním z hlavních důvodů, proč město od soukromého vlastníka penzion za 21 milionů korun odkoupilo, bylo ale to, aby zde nevznikla ubytovna pro sociálně slabé. Po nějakou dobu zůstane někdejší penzion Harmonie zakonzervován.

"Jsme hrdými vlastníky objektu Harmonie. V tuto chvíli probíhá inventarizace celého majetku, protože jsme to převzali od 1. září. Připravujeme se na jeho částečnou konzervaci. A nadále prověřujeme, jestli ho využijeme pro oblast sociální péče nebo jestli by ho nemohla využít školská zařízení, třeba jako internát," uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní).

Definitivní rozhodnutí by mělo padnout do konce října letošního roku. Následně by město mělo začít přípravu na nové využití objektu. Pokud by se město rozhodlo pro sociální využití, zřejmě by byla nutná přestavba bývalého penzionu, což by si vyžádalo delší čas. Pokud by město objekt využilo jako internát, byly by úpravy jen minimální, protože dosud šlo také o ubytovací zařízení.

Pro Chodov se 13 000 obyvateli je podle starosty v současné době výhodnější uložit peníze do nemovitostí, navíc s ohledem na to, že stále existuje riziko zneužití volných objektů obchodníky s chudobou. Nejde o jediné město, které se v regionu podobně brání neřízenému využití budov pro zisk ze sociálních dávek sociálně slabých. Podobně například i Sokolov nedávno odkoupil dva objekty v centru města a hledá pro ně využití.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Polák

Štítky penzion Harmonie, problematická ubytovna, město Chodov, město koupilo penzion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodov koupil bývalý penzion Harmonie v centru města, aby tam nevznikla ubytovna pro sociálně slabé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.