Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Máme nového šéfa, hlásí do světa karlovarská policie

Policejní škatulata nastala v Karlovarském kraji, kde se do čela tamního bezpečnostního sboru vyhoupl Michal Šavrňa. Dlouholetý karlovarský policista uspěl ve výběrku a stal se nový šéfem. Funkci převzal po Petru Macháčkovi, jenž zamířil do Plzně.

Křeslo Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje převzal slavnostně Michal Šavrňa v pátek, kdy jej do funkce uvedli ostatní příslušníci v uniformách v čele s policejním prezidentem Martinem Vondráškem. Šavrňa ovládl výběrové řízení, a tak nahradil Petra Macháčka, který se k 15. červenci ujal vedení sousedního Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

 „Pan plukovník Šavrňa spojil celý svůj dosavadní služební život s karlovarskou policií. Za sedmatřicet let služby prošel v rámci ředitelství řadou pozic, má zkušenosti ze základního útvaru, služby pořádkové policie i z územního odboru a pro funkci krajského policejního ředitele má tak veškeré předpoklady,“ uvedl policejní prezident Martin Vondrášek.

Nový ředitel je funkci zatím dočasně. Poměr se změní ve chvíli, jakmile obdrží bezpečnostní prověrku pro přístup k utajované informaci na požadovaný stupeň tajné. Policisté už napsali Národnímu bezpečnostnímu úřadu. Nyní čekají, jaký verdikt úřad vynese.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Karlovy Vary, Personál, Změny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme nového šéfa, hlásí do světa karlovarská policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.