Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nový podchod pod hlavní silnicí ve Františkových Lázních bude hotový koncem roku

Nový podchod pod frekventovanou silnicí ve Františkových Lázních na Chebsku začne lidem i cyklistům sloužit koncem roku. Jedna z největších investic města v letošním roce vyjde na 88 milionů korun. Většinu nákladů uhradí státní dotace. Nový podchod umožní bezpečně přejít z města do městské části Žírovice, informoval františkolázeňský místostarosta Otakar Skala (PRO F. Lázně).

Františkovy Lázně a Žírovice rozděluje státní silnice I/21, která je součástí mezinárodní silniční sítě. Spojuje krajskou dálnici D6 se dvěma hraničními přechody u Vojtanova a u Aše. Denně tudy projede více než 15.000 osobních i nákladních aut. Frekventovaný úsek chodci i cyklisté dosud přecházeli. Dopravní tepnu přebíhali i turisté, kteří z Františkových Lázní míří k přírodní rezervaci Soos nebo dál do Skalné a do Německa. Radnice tak o vybudování podchodu usilovala několik let.

Stavba podchodu začala na jaře. Kvůli stavebním pracím vznikla podél silnice objízdná trasa. Objížďku zvolili obousměrnou, se v úseku netvořily kolony. Od 18. září už řidiči místem projedou po hlavní silnici.

"V současné době jsou tam už položené betonové prefabrikáty, které budou tvořit vlastní podchod. Celé dno už je vybetonované. Už je udělaný příjezd od Žírovic, tam už je i první vrstva asfaltu," řekl Skala. V Žírovicích se nový podchod napojí na stávající cyklostezku, ve směru na Františkovy Lázně zase na ulici Mládežnická.

Město získalo loni na projekt dotaci 63 milionů Státního fondu dopravní infrastruktury. Zbytek dá pětitisícové město ze svého rozpočtu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto stavbykarlovarska.cz

Štítky ČR, stavby, správa, silnice, Františkovy Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový podchod pod hlavní silnicí ve Františkových Lázních bude hotový koncem roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.