Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V zámeckém parku mají nové rybky. Volavky nám je loví, popisuje správce

O zámecký park v Ostrově se řadu let stará firma Jana Kasalého. Také letos došlo v areálu k několika změnám. Kromě jiného tam návštěvníci najdou téměř dvě stovky karasů obecných, plotic a kapříků. Jejich chov kazí Kasalému volavky, které rybky loví.

Jan Kasalý chtěl karasy a jeseny zlaté nasadit do vody už před měsícem, tehdy to ale bylo příliš riskantní. „V těch vedrech, jaká v červenci panovala, by ryby transport nepřežily,“ uvedl Kasalý v tiskové zprávě.

Bezmála dvě stovky karasů obecných, plotic a kapříků jsou tak v zámeckém areálu nově až od těchto dnů. Nevadí jim ani fakt, že voda v okrasné nádrži během zimních měsíců částečně zamrzá.

„Bohužel to je přesně ten čas, kdy sem dorazí i volavky a rybky nám tu loví. Nelíbí se nám to, ale příroda je příroda,“ popsal Jan Kasalý.

Údržba zámeckého parku v Ostrově. Foto: Město Ostrov

Už pátým rokem vykvétají během června na hladině nádrže lekníny. Nejkrásnější období k jejich sledování je právě uprostřed léta. 

Také v zámeckém parku pocítili v uplynulých týdnech nedostatek vody. „Vzhledem k tomu, že ještě před pár dny bylo obrovské sucho, necháváme trávu dorůst na deset centimetrů a sečeme podle toho, jak je třeba,“ dodal Kasalý. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zámek, zámecký park, zahrada, ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zámeckém parku mají nové rybky. Volavky nám je loví, popisuje správce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.