Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Cheb dokončuje první část úprav sídliště Spáleniště, přibyla tam parkovací místa

Město Cheb dokončuje první část letošních úprav veřejných prostranství na sídlišti Spáleniště. Práce se týkají Mírové ulice, kde stavaři opravili komunikace a vytvořili nová parkovací místa. Navazovat bude druhá etapa. Letošní opravy na nejstarším chebském sídlišti vyjdou na 27 milionů korun.

„Probíhají práce na první etapě s tím, že by mohla být lokalita do 14 dní přístupná v režimu předčasného užívání. Lidé by tam mohli opět začít jezdit a parkovat," řekla vedoucí odboru investic Marcela Nečekalová. V části Mírové od ulice 17. listopadu přibylo asi šest desítek parkovacích míst, nové osvětlení nebo polopodzemní kontejnery pro směsný a tříděný odpad. Vozovka dostala nový povrch a nový zpomalovací práh. Práce budou letos pokračovat v druhé části ulice od domova pro seniory. Počítá se v ní asi s 20 místy pro parkování. Hotovo by mělo být do konce roku.

Sídliště Spáleniště má kolem 2500 obyvatel, kteří žijí v 780 bytech. V roce 2019, kdy se s postupnou rekonstrukcí začalo, mělo sídliště, postavené v 60. letech minulého století, 280 parkovacích míst. Postupnými úpravami a rozšiřováním vozovek by se na celém sídlišti měl počet parkovacích míst více než zdvojnásobit.

Na sídlišti zbývá ještě hlavně rekonstrukce hlavního vnitrobloku včetně odstranění bývalé kotelny. Na opravy vnitrobloku se dokončuje projekt. Návrhy vnitrobloku projednávalo město s občany, kteří si tam přáli hlavně více parkovacích míst a zeleně. Pokud město sežene dostatek peněz, práce by mohly začít v roce 2025. Tím by mohlo být celé sídliště opravené.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb dokončuje první část úprav sídliště Spáleniště, přibyla tam parkovací místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.