Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Karlovy Vary získaly dotaci na rekonstrukci atletického stadionu

Město Karlovy Vary uspělo se žádostí o dotaci na rekonstrukci atletického stadionu. Na obnovu plochy sportoviště v Tuhnicích, která už začala, získají Karlovy Vary od Národní sportovní agentury příspěvek ve výši 32,1 milionu korun. Celkové náklady na rekonstrukci činí 55,4 milionu korun.

"Město se dotační prostředky na opravu atletického stadionu pokoušelo získat mnoho let. Dnes jsme obdrželi od Národní sportovní agentury rozhodnutí o poskytnutí dotace z prostředků vyčleněných na technické zhodnocení sportovních zařízení. Je to pro nás a karlovarské sportovce skvělá zpráva a samozřejmě citelná úspora pro městský rozpočet,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Rekonstrukce sportovní plochy zahrnuje vybudování nového atletického oválu a sektorů s parametry, které budou odpovídat kritériím pro pořádání krajských i celorepublikových atletických soutěží. Renovace čeká i vnitřní travnatou plochu. Město pro rekonstrukci centrálního sportoviště volilo metodu Design&Build (Vyprojektuj a postav). Zhotovitelem je společnost Sport Construction, s.r.o., která vypracovala projektovou dokumentaci a provádí i stavbu.

Rekonstrukce začala loni na podzim, přičemž původní náklady byly vyčísleny na bezmála 46 milionů korun. Po komplikacích, které se objevily až v průběhu stavby, a byly důsledkem špatně provedené rekonstrukce v roce 2004, musel být upraven rozsah prací, a tedy i zvýšen rozpočet a prodloužen termín dokončení.

"Stav podloží, nevyhovující tartan a celkově špatná kondice plochy stadionu už rekonstrukci skutečně potřebovaly. Proto jsme stavbu zahájili bez ohledu na to, zda budeme s žádostí o dotaci úspěšní či nikoliv. Její příslib je ale pro nás potěšující,“ dodal náměstek primátorky pro oblast majetku Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

Běžecký ovál Atletického stadionu Karlovy Vary bude rozšířen na osm drah, sprinterská rovinka jich bude mít devět. Po obou stranách rovinek stavbaři vybudují sektory na skok do dálky. Jejich doskočiště dostanou pryžové bezpečnostní obrubníky, které minimalizují riziko poranění při pádu na hranu. V severní části plochy (u hlavního vstupu na stadion) vznikne nový sektor pro technické disciplíny, jako jsou skok o tyči, hod oštěpem a vrh koulí. V jižní části plochy budou vytvořeny sektory pro skok do výšky a hody diskem a kladivem. Termín dokončení byl stanoven na 30. června příštího roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary získaly dotaci na rekonstrukci atletického stadionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.