Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Karlovarský kraj chce začít s přestavbou sportovní haly v Sokolově za dva roky

S přestavbou sportovní haly Integrované střední školy technické a ekonomické (ISŠTE) v Sokolově chce její majitel, Karlovarský kraj, začít v roce 2025. Záleží ale na tom, jestli si zajistí dostatek peněz z vlastního rozpočtu a dotací. Náklady jsou totiž vysoké, odhady činí 200 milionů korun, řekl novinářům krajský radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák (Piráti).

Přestavba jedné z největších sokolovských hal se připravuje již několik let. Kromě střední školy ji využívá také řada sportovních klubů k tréninkům i zápasům. Současná hala ale už nevyhovuje současným požadavkům sportovců.

Kraj bude nyní hledat projektanta, který zpracuje projektovou dokumentaci. Stát by měla 15 milionů korun. Hotový projekt pak ukáže přesné náklady přestavby. Poté bude hejtmanství hledat externí zdroje financování, například evropské dotace.

Záměrem přestavby je kompletní změna dispozic haly. "Očekává se tam rozšíření sportovišť, přibudou tam i menší prostory pro menší sporty, které mají v Sokolově tradici. Dojde tam také k navýšení hlavní haly, protože ta současná nesplňuje podmínky soutěží," řekl Čermák. Vzniknout by tam měly prostory pro stolní tenis, centrum úpolových sportů nebo centrum pro vzpěrače.

Sportovní hala podle radního do budoucna zřejmě nebude vyžadovat další externí financování. Na svůj provoz si totiž nejspíš vydělá pomocí pronájmů prostor.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ISŠTE

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj chce začít s přestavbou sportovní haly v Sokolově za dva roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.