Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

ČOI kontroluje prodejce na karlovarském filmovém festivalu, ve 40 procentech případů zjistila chyby

Česká obchodní inspekce (ČOI) provedla během letošního filmového festivalu v Karlových Varech zatím 43 kontrol ve stáncích nebo kamenných provozovnách, z toho v 18 případech zjistili kontroloři pochybení. Oblastní ředitel ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jan Řezáč sdělil, že je to mírně nižší podíl než v minulých letech, ale ne významně odlišný.

"V minulých letech byl podíl porušení u kontrol asi 45 až 50 procent, nyní je to zatím okolo 40 procent. Festival ale ještě nekončí a kontroly budou pokračovat," řekl Jan Řezáč.  Inspektoři ČOI obvykle absolvují během jednoho dne tři kontroly. Samotná kontrola mnoho času nezabere, déle pak ale trvá sepsání protokolu. Kontroly se zaměřují zejména na dodržování míry a váhy nápojů a potravin a na vyúčtování, ale třeba i na to, jestli prodejci neprodávají alkoholické nápoje mladistvými.

Někdy se inspektoři setkají i s raritními prohřešky. Například si na festivalu objednali víno a obsluha dala do sklenice nejdřív led a pak jej zalila vínem. Když se inspektoři pozastavili nad tím, že servírují víno s ledem, obsluha tvrdila, že to lidé v horku vyžadují. Jenže ten den bylo chladno a pršelo.

Z 18 dosud zjištěných pochybení při kontrolách v sedmi případech vyřešili kontroloři přestupek na místě pokutou, a to včetně nejvyšší sazby, kterou na místě mohou udělit, tedy 10 000 korun. Další případy pak bude inspekce řešit ve správním řízení.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČOI, kontrola, stánkový prodej, kamenné provozovny, filmový festival, stánky s občerstvením

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČOI kontroluje prodejce na karlovarském filmovém festivalu, ve 40 procentech případů zjistila chyby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.