Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Karlovarský kraj si po dvaceti letech zaplatil nové webovky. Krok k modernizaci, věří úřad

Radost si před prázdninami udělal krajský úřad Karlovarského kraje. Po dvaceti letech zprovozní nový web, který bude sloužit současným potřebám uživatelů. Úřad za dílo zaplatí soukromé firmě přes čtyři miliony korun a věří, že webovky vylepší image hejtmanství.

​​Plánované internetové stránky začnou fungovat v polovině prázdnin. Ostrý provoz je v plánu na konci července. Finální podobu si schválili už krajští radní. Hlavním argumentem pro nové webovky byl fakt, že současné fungují už dvacet let a nesplňují uživatelské nároky. 

„Z pohledu uložených dat nabyl web obrovských rozměrů, nesplňuje potřeby užívání na mobilních zařízeních a disponuje zastaralým systémem editace. Toto všechno nás vedlo k myšlence, že je třeba zásadní změny, ke které jsme se proto uchýlili a já se velmi těším na nové funkční webové stránky, které budou odpovídat soudobým požadavkům a budou přívětivé pro všechny uživatele,“ uvedl náměstek hejtmana s gescí v oblasti informačních technologií Vojtěch Franta (Piráti).  

Podle hejtmanství web vznikl také proto, aby úřad zlepšil komunikaci s lidmi i podnikateli. Za novinku zaplatí kraj čtyři miliony korun. Zakázku získala firma Macron Software. Úředníci vybrali zadavatele na základě nové metody zadávání a hodnocení veřejných zakázek.

 „Tato metoda spočívá v tom, zpracovatel je schopen dodat primárně kvalitu, a kraj si pak může i v průběhu času stanovit rozsah díla. Pokud vyvstane nějaká aktuální potřeba změny, můžeme ji do díla zadat. Nyní tedy plníme stanovený časový harmonogram se zhotovitelem, takže si troufnu říct, že máme kvalitní dílo, ne příliš drahé a bude dokončeno včas,“ uvedl Vojtěch Franta.        

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Karlovarský kraj

Štítky Karlovarský, Kraj, Modernizace, Web

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj si po dvaceti letech zaplatil nové webovky. Krok k modernizaci, věří úřad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.