Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Česko zažilo první letošní tropický den

Česko v neděli zažilo první tropický den letošního roku, kdy teploty vystoupají alespoň na 30 stupňů Celsia. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) o tom informoval na svých facebookových stránkách. Loni byl v Česku první tropický den zaznamenán skoro o měsíc dříve, a to 20. května, předloni to bylo 10. května.

Tropické teploty v Česku vydrží i v příštím týdnu. V pondělí by se nejvyšší denní teploty podle předpovědi měly pohybovat mezi 26 až 30 stupni, v úterý od 28 do 32 stupňů a ve středu a ve čtvrtek mezi 27 až 31 stupni Celsia. Lehce ochladit by se pak mělo v pátek, kdy teploty spadnou pod třicítku. V celém týdnu se očekávají místy bouřky, ojediněle i silné.

Meteorologové upozorňují, že velmi teplé počasí může zatěžovat osoby s méně přizpůsobivým termoregulačním systémem organismu. Pozor by si měli dát zejména lidé s kardiovaskulárními chorobami, jedinci s nemocemi dýchacího ústrojí a starší lidé. „Jmenované rizikové skupiny by se měly vyvarovat zvýšené fyzické a psychické zátěže a věnovat pozornost aktuálnímu zdravotnímu stavu," uvedl ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Česko, tropický den, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zažilo první letošní tropický den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.