Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Silou lví, vzletem sokolím. Sokolský běh republiky spustil registrace běžců

PR článek

Také nedočkaví se dočkali – dneškem se otevřely registrace na letošní běhy k oslavám naší republiky pohybem. Již 5. ročník Sokolského běhu republiky přivítá sokoly i širokou veřejnost na největší běžecké oslavě 28. října.

Poběží se na desítkách míst po celé republice i v zahraničí a vybere si každý – tak neváhejte, zaregistrujte se na svůj závod a nazdar na startu.

Sokolskou běžeckou tradici si na říjnový státní svátek užijí jak dospělí na hlavním závodě se startem ve 14 hodin, tak děti na kratších trasách. Těšit se mohou sokolové i široká veřejnost, běžci profesionální i sváteční.

Také letos totiž půjde hlavně o oslavu a o to užít si 28. října způsobem, jaký mají sokolové nejraději: pohybem. „Běhů je celá řada, ale dovolím si tvrdit, že u žádné jiné akce není tak těsné sepjetí s historií republiky,“ zve na Sokolský běh republiky starostka České obce sokolské Hana Moučková. „Atmosféra je neopakovatelná i tím, že všude jsou sokolské symboly s bohatou historií a běžet pod nimi je opravdový zážitek.“

Loni si atmosféru Sokolského běhu republiky užilo téměř 7000 běžců na 61 místech v České republice i v zahraničí. Letos si pořadatelé akce, která probíhá za podpory České obce sokolské, dali za cíl ji rozšířit na více než 70 míst za účasti alespoň 8000 běžců. Buďte mezi nimi i vy a připojte se k vybranému závodu. Nebudou chybět například Hluboká nad Vltavou, Telč nebo Kroměříž, v zahraničí třeba Curych nebo Brazílie. Seznam závodů najdete na webu behrepubliky.cz i na mapě níže – organizátoři ale stále přibývají.

„Z tras od 3 do 10 km si vybere úplně každý. Společně proběhneme těmi nejkrásnějšími místy, co v Česku máme,“ říká vodní slalomář a jeden z ambasadorů Sokolského běhu republiky 2022 Lukáš Rohan. Mezi dalšími osobnostmi, se kterými se na oslavě 28. října pohybem můžete potkat, najdete paralympijského cyklistu Jiřího Ježka, šermíře Alexandera Choupenitche nebo moderátorku radiožurnálu Lucii Výbornou.

Také letos budou mít účastníci Sokolského běhu republiky navíc možnost udělat dobrý skutek. Pomoc poputuje čtrnáctileté Anetce z Liberce, kterou trápí tupozrakost pravého oka a nelehká situace v rodině. I přesto je oddaná sportu, jako členka České twirlingové školy pod T.J. Sokol Vysočany dojíždí na tréninky do Prahy. Aby mohla Anetka dále sportovat a zlepšovat se, potřebuje nadstandardní trenérskou péči spojenou s rehabilitací a náročnými cviky na prostorovou orientaci. Na tu jí můžete přispět právě vy při registraci na svůj závod.

Takže: kupředu, zpátky ni krok! Vyberte si svůj závod a vidíme se 28. října na startu. Registrujte se už teď.

Ohodnoť článek

Štítky sokol, běh, závod, registrace, běžci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silou lví, vzletem sokolím. Sokolský běh republiky spustil registrace běžců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.