Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sklárna Moser v reakci na dopady nákazy propustila 50 zaměstnanců

Světoznámá sklárna Moser musela kvůli dopadům krize způsobené koronavirem propustit padesátku ze svých zhruba 300 zaměstnanců. Omezená je i výroba a část zaměstnanců zůstává doma. Sdělil to mediální zástupce firmy Tomáš Hečko.

Všichni pracovníci, jejichž přítomnost v areálu podniku není nezbytná, jsou doma. Platí také zákaz vstupu všech pracovníků nebo návštěvníků, kteří v minulých dnech pobývali v zemích s vysokým rizikem nákazy. Zaměstnanci, kteří cestovali do ciziny, jsou povinni to oznámit nadřízeným, ti rozhodují o dalším postupu.

"Tato opatření a především současná dramatická situace v domácím i mezinárodním obchodě mají významný dopad na ekonomiku firmy. Společnost MOSER, a.s. proto byla nucena uzavřít provoz pece číslo 1 a přistoupit k propuštění celkem 50 zaměstnanců, včetně několika pracovníků provozu v Karolince v okrese Vsetín. Firma vzniklou situaci řeší v úzkém kontaktu s Úřadem práce v Karlových Varech a je připravena v této věci poskytnout úřadům státní správy maximální součinnost," uvedl Tomáš Hečko.

Společnost také uzavřela provoz huti. Při ručním foukání skla není možné s ohledem na tradiční pracovní postupy udržet takovou úroveň hygieny, která je v současné situaci nezbytná.

Podle výroční zprávy z roku 2018 zaměstnávala tehdy společnost okolo 315 lidí. Firma v roce 2018 hospodařila s obratem bezmála 300 milionů korun a vykázala ztrátu po zdanění ve výši 51 milionů korun.

Autoři | Foto moser

Štítky ČR, sklo, zaměstnanost, zdraví, firmy, Moser, koronavirus, Karlovarský kraj, Úřad práce České republiky, Karolinka, Vsetín, Karlovy Vary, sklárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sklárna Moser v reakci na dopady nákazy propustila 50 zaměstnanců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.