Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovy Vary budou opravovat střechu bývalé hřbitovní správy

Karlovy Vary chtějí opravit krov budovy bývalé hřbitovní správy na Drahovickém hřbitově. Napadla jej dřevomorka. Město ale stále nemá pro budovu, která je památkově chráněná, využití. Jde o architektonicky zajímavý objekt, stavěný ale ke konkrétnímu účelu.

„Necháme zpracovat projekt sanace krovu, je poškozen dřevomorkou. Až bude hotový, budeme řešit, co dále. Náklady na projekt by měly být okolo půl milionu korun,” uvedl náměstek primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci). „Je to krásný, velký objekt. Ale nikdo si s ním neví rady a velmi složitě se hledá nějaká náplň. Oprava střechy a hlavně krovu by měla být první částí opravy celého objektu," uvedl.

Objekt je uzavřený a město zajišťuje jen základní údržbu a ostrahu. V minulosti se objevily nápady na využití budovy, například jako výtvarné dílny nebo galerie. Protože byla hřbitovní správa stavěna také jako márnice, velká část stavby je úmyslně postavena tak, aby v ní bylo celoročně chladno.

Podle Vaňka by projekt na sanaci krovu a střechy měl být hotový do konce letošního roku. Pak bude město hledat na opravy peníze.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, památky, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary budou opravovat střechu bývalé hřbitovní správy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.