Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Sokolově vznikl Skládek pro pěstouny, pomůže i matkám v nouzi

V Sokolově vznikl z podnětu pěstounek Skládek pro pěstouny. Nabídne hlavně oblečení, hračky a další potřeby pro děti. Kromě pěstounů ale může pomoci i matkám v ekonomické nouzi. Skládek bude sloužit pro celý Karlovarský kraj. Informovala o tom Alexandra Skočilová, jedna z pěti pěstounek, které provoz skladu budou zajišťovat.

"Jsme pěstounky na přechodnou dobu. Potřebovaly jsme nějaký sklad, nějaké prostory, protože náš domov není nafukovací. Takže jsme se spojily nejprve v tom, že někam potřebujeme uložit naše věci a pak nás napadlo, že bychom mohly pomoci i dalším pěstounům, nejen přechodným, ale i dlouhodobým nebo i dětem, které jsou v normální rodině," popsala Alexandra Skočilová.

Zejména přechodní pěstouni musí řešit problém s vybavením pro děti prakticky ze dne na den. Právě ve Skládku pro pěstouny by jim mohli pomoci. Oblečení, hračky, boty, ale i dětský nábytek, kočárek a podobně jsou z darů nebo z vlastních zásob pěstounek.

Skládek pro pěstouny vzniknul v malé budově v Křižíkově ulici v Sokolově. Město pro objekt dlouho hledalo vhodné využití a když přišel nápad na službu pro pěstouny, ihned vyhovělo. Objekt bezplatně pronajalo pěstounkám, které zde budou službu poskytovat také bezplatně jako součást své dobrovolné práce. I energie bude hradit město, doplnila místostarostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Skládek pro pěstouny bude mít otevřeno každé úterý dopoledne i odpoledne. Bude ale k dispozici i po domluvě na zavolání nebo po kontaktu na facebookových stránkách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky sklad pro pěstouny, matky v nouzi, pěstouni, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově vznikl Skládek pro pěstouny, pomůže i matkám v nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.