Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovy Vary připravují změnu turistického orientačního systému v centru města

Karlovy Vary připravují změnu turistického a informačního a orientačního systému v centru města. Cílem je hlavně sjednotit vzhled orientačních směrovek. Nový systém by také měl odrážet přírodní a historické základy lázeňského města. V současné době se zpracovává celkový koncept nového orientačního systému.

„Když (teď) půjdete nyní vnitřním lázeňským území, tak jedna barva je zelená, druhá je bílá, třetí je stříbrná. Jde nám o sjednocení celkového vizuálu. Návrh vychází z vody, kterou tady máme, ať jsou to řeky, ať jsou to prameny, pak je tam barva zlata, což je symbolem pro Karla IV. A pak tam má být barva vřídlovce, který by měl být součástí navigačního systému na té pochozí části," popsal karlovarský radní Petr Bursík (ODS).

Nový turistický orientační systém by podle představ města měl provázet návštěvníka celým historickým středem Varů. Podle odhadů by mělo jít o výměnu desítek tabulí a směrovek, které jsou dnes umístěny v centru města. Orientační systém by měl využít i moderní technologie, jako například QR kódy, které mohou návštěvníkům doplnit informace.

Karlovy Vary chtějí na obměnu orientačního systému získat evropskou dotaci z programu Integrovaných teritoriálních investic (ITI) pro Karlovy Vary a okolí. Náklady by měly být v řádech několika milionů korun. Pokud město dotaci získá, mělo by být ještě v letošním roce dopracováno zadání informačního systému tak, aby mohla instalace začít v příštím roce, doplnil Bursík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MM Karlovy Vary

Štítky správa, turistika, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary připravují změnu turistického orientačního systému v centru města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.