Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jízdní řády MHD v Chebu se budou měnit až před prázdninami

V Chebu se znovu budou upravovat jízdní řády MHD, ale až před prázdninami. Ve městě funguje od počátku letošního roku nový dopravce, Dopravní podnik Cheb, který je dceřinou firmou Dopravního podniku Karlovy Vary. Jízdní řády se musely upravovat už na počátku roku, další úpravy by už měly systém vyladit podle reakcí cestujících.

„Vzhledem k časovému posunu s uzavřením dlouhodobé smlouvy a protože pořád ještě sbíráme podklady pro změny jízdních řádů, jsme se domluvili s provozovatelem MHD, že ke změně dojde od 1. července letošního roku. Jedním z důvodů je i to, abychom neměnili jízdní řády dva měsíce před prázdninami. Teď to nějak funguje a změny se projeví přes prázdniny a lidé budou mít čas si na ně zvyknout," uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč (Volba pro kraj).

Změny by se měly týkat hlavně návazností spojů a obsluhy okrajových částí města, kde byly dosud problémy s časovou návazností některých spojů. Úpravy by se měly ale také dotknout obsluhy průmyslového parku, kam denně jezdí městskou hromadnou dopravoum za prací stovky lidí. Spoje by měly být upraveny tak, aby odpovídaly začátku pracovní doby v jednotlivých firmách i s rezervou na to, aby se zaměstnanci na pracoviště dostali včas.

Dopravní podnik Cheb začal vozit cestující v Chebu od 1. ledna. Kvůli odvoláním předchozího dopravce ale mohl smlouvu s městem podepsat až 15. prosince. Měl tak asi deset pracovních dnů na přípravu převzetí městské dopravy. V prvních dnech si pak lidé často stěžovali na zpoždění a čekání při odbavení. Zpoždění podpisu dlouholeté smlouvy posune i termín, kdy by měl dopravce v Chebu nasadit nové, moderní autobusy na stlačený zemní plyn (CNG). Podle současných odhadů by to mělo být v druhé polovině letošního roku.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky správa, MHD, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízdní řády MHD v Chebu se budou měnit až před prázdninami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.