Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Stovky dobrovolníků v Karlovarském kraji uklízeli Ohři od odpadků a nepořádku

Téměř po celé délce toku řeky Ohře v Karlovarském kraji vyrazili v sobotu ráno dobrovolníci, aby ji vyčistili od odpadků a nepořádku. Jarního úklidu se dočkala jak samotná řeka, tak i břehy. Zatímco dobrovolníků každoročně přibývá, odpadků je naopak méně.

Zájem o čištění Ohře je podle organizátorů každoročně velký. Dobrovolníky neodradilo ani z počátku deštivé a chladné počasí. Většina z nich se ale místo na lodích či raftech vydala na úklid pěšky. „Letos aspoň nemrzne. Loni nám mrzlo, místy byl sníh a to se pak ten odpad hledá těžko. Ale chodíme za každého počasí," řekla manažerka MAS Sokolovsko Anna Maria Schröcková.

Čištění Ohře organizují tento víkend v Karlovarském kraji tři místní akční skupiny. Jednou z nich je právě MAS Sokolovsko, která uklízí plochu dlouhou 42 kilometrů od Kynšperka nad Ohří až po Karlovy Vary. Na sběr odpadků na tomto úseku se přihlásilo 1300 lidí. V pátek to byly hlavně školy, o víkendu místní obyvatelé. Podle Schröckové by mohl počet dobrovolníků za celý kraj letos překročit 2000.

Loni dobrovolníci sesbírali v celém kraji od Chebu až po Stráž nad Ohří 15 tun odpadků a sto pneumatik. „Čísla mírně klesají ale ne výrazně. Nejčastěji se nacházejí PET lahve nebo obaly od potravin, ale dost často nacházíme i staré strašidelné hračky či sportovní vybavení. Z řeky jsme ale už vytáhli i lustr, stará kamna, nákupní košíky, spoustu peněženek či zubní protézu," dodala Schröcková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MAS Sokolovsko

Štítky čištění Ohře, nepořádek, životní prostředí, MAS Sokolovsko, dobrovolníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky dobrovolníků v Karlovarském kraji uklízeli Ohři od odpadků a nepořádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.