Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Karlovarský kraj přispěje na aktivity zaměřené na podporu rodin, žadatelé si mezi sebe rozdělí 610 tisíc korun

Celkem 610 tisíc korun by si mezi sebou měli rozdělit žadatelé, kteří se ucházeli o dotaci z programu Karlovarského kraje na realizaci aktivit v oblasti podpory rodin. Rozhodla o tom Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání. Prostředky poputují zejména na edukačně-terapeutické programy, jež posilují mezigenerační komunikaci v rodinách či přispívají ke zvládnutí krizových situací.

„Ve stanoveném termínu jsme obdrželi celkem třináct žádostí o poskytnutí dotace v celkové výši přesahující částku 1,1 milionu korun. Jedna žádost byla podána zcela mimo dotační systém Karlovarského kraje a dvě byly vzaty zpět z důvodu duplicity. Vzhledem k tomu, že jsme v rozpočtu měli na tento rok alokovanou částku 610 tisíc korun, museli jsme přistoupit k podpoře projektů pouze s vysokou prioritou, a to ještě s krácením požadovaných prostředků,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.

Cílem dotačního programu je podpora subjektů neziskového sektoru, které se zaměřují na podporu rodin v nejrůznějších oblastech. V případě edukačně-terapeutických aktivit bylo možné zažádat až o 100 tisíc korun, u pobytových akcí pro rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra pak byla maximální výše dotace stanovena na 70 tisíc korun. Mezi úspěšnými žadateli jsou spolky Klubíčko Cheb, Bludiště, Dětský úsvit, Centrum pro dítě a rodinu Valika, Náhradním rodinám, RC Zvoneček či Generace KK.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky aktivity zaměřené na podporu rodin, kraj rozdělí peníze, program na podporu rodin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj přispěje na aktivity zaměřené na podporu rodin, žadatelé si mezi sebe rozdělí 610 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.