Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Karlovarský kraj prodal výhodně v dražbě bývalý školní objekt v Mariánských Lázních

Karlovarský kraj prodal výhodně v dražbě nepotřebný objekt bývalého domova mládeže Florida v Mariánských Lázních. Léta nevyužívaná budova se při licitaci prodala za 12,1 milionu korun, ačkoli cena původně nabízená při obálkové metodě činila 8,6 milionu korun. Metoda prodeje se podle náměstka hejtmana pro správu majetku a investice Dalibora Blažka (Místní) kraji osvědčila. Uplatnit ji bude chtít i v případě dalších prodejů.

Kraj chtěl původně objekt prodat obálkovou metodou, kterou běžně při prodejích využívá. V této metodě jsou nabídky uloženy v obálkách tak, aby nebyla vidět jejich hodnota, a odevzdány ke konkrétnímu termínu. Vítězí pak nejvyšší nabídka.

"Přihlásili se nám čtyři zájemci, proto jsme vyhlásili obálkovou metodu. Z této vzešel vítěz, který nabízel 8,6 milionu korun, avšak ve stejný den se ozval zájemce, který se umístil na druhém místě, a za objekt nabídl deset milionů korun," uvedl Blažek. Kraj se proto obrátil na ministerstvo vnitra, aby zjistil, jestli může zrušit původní metodu výběru. "Ministerstvo nám doporučilo chovat se s péčí řádného hospodáře, a tak jsme původní výběrové řízení zrušili a vyhlásili nové, a to formou licitace," dodal náměstek.

Záměr prodeje tedy kraj zveřejnil znova. Podmínkou účasti byla základní cena podání deset milionů korun. Zúčastnili se jí dva zájemci a objekt byl prodán za 12,1 milionu korun, tedy za částku zásadně vyšší, než bylo záměrem kraje.

Kraj má v plánu prodat také nepotřebný internát v Toužimi. Přihlásili se už dva zájemci, kteří ho chtějí přestavět na sociální a zdravotní zařízení. I v tomto případě kraj zvažuje metodu dražby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, správa, reality, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj prodal výhodně v dražbě bývalý školní objekt v Mariánských Lázních  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.