Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Do akce Piju prameny se v Karlových Varech zapojilo na 600 lidí

V Karlových Varech se zhruba 600 lidí zúčastnilo akce Piju prameny. Měla hlavně seznámit samotné obyvatele lázeňského města s prameny, za kterými jezdí pacienti z celého světa. Protože ale dobrovolníci prošli vstupní i výstupní prohlídkou po třítýdenní kúře, výsledky mohou sloužit i pro vědecké účely, řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

"Akce Piju prameny trvala tři týdny, což je přesně doba pitné kúry. Byli jsme hodně nadšení, protože se zapojilo 600 lidí, což je skvělé na Karlovy Vary. Já doufám, že se Karlovarákům akce líbila a že nás budou následovat i na podzim, protože, jak říkají lékaři, je dobré tuto kúru opakovat dvakrát ročně, na jaře a na podzim," řekla Pfeffer Ferklová, primátorka města se zhruba 45 tisíci obyvateli.

Akce se také zúčastnila. Jak řekla, největší výzvou bylo najít v pracovním programu třikrát denně půl hodiny na to dojít si pro prameny a po malých doušcích a v klidu je vypít. Lékař Pfeffer Ferklové doporučil pití tří pramenů, oblíbila si hlavně Skalní.

Ve spolupráci s balneologickým institutem se následně vyhodnotí, jaký účinek měla třítýdenní léčba na dobrovolníky. Vybral se vzorek zhruba 100 lidí, kteří budou zahrnuti do studie, z níž by měly vyjít výsledky, potvrzující pozitivní vliv diagnostikovaného pití lázeňských pramenů. Právě taková, odborně zpracovaná data jsou podle primátorky ideální reklamou na lázně a lázeňské pobyty, zejména ty déle trvající.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mlýnská kolonáda

Štítky ČR, správa, zdraví, lázně, turistika, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do akce Piju prameny se v Karlových Varech zapojilo na 600 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.