Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na Karlovarsku lyžařská sezona nekončí. Lyžuje se na Klínovci i v Potůčkách

V západní části Krušných hor se lyžuje už jen v areálech na Klínovci a v Potůčkách. Většina středisek ukončila provoz kvůli nepříznivému počasí i nižší návštěvnosti už během minulého týdne. Areál na Klínovci chce zasněžovat sjezdovky do Velikonoc, tradičně jako každým rokem, řekla mluvčí skiareálu Hana Hoffmannová.

Klínovec má stále upravených 5,5 kilometru sjezdovek všech obtížností. V provozu je na severní straně Dámská, Pařezovka, Přemostěná a U Zabitého. Na svahu leží půl metru sněhu. „Pršelo, takže sníh je měkký, ale předtím mrzlo a připadlo až 15 centimetrů sněhu, takže podmínky k lyžování jsou stále dobré. V předpovědi na další dny je ochlazení, takže stav sjezdovek by to nemělo ohrozit," řekla mluvčí.

Na sobotu chystá areál pro veřejnost akci s doprovodným programem, kdy budou děti lyžovat zdarma. Dospělí nyní lyžují za zvýhodněných 760 korun za den, za tři hodiny zaplatí 650 korun. V neděli se bude na Klínovci konat Český pohár ve slopestyle, který se tam přesunul z Červenohorského sedla v Jeseníkách.

Otevřeno chce mít areál do Velikonoc, poslední lyžování je naplánované na velikonoční pondělí. Lyžovat by se mělo alespoň na páteřních sjezdovkách Dámská a Pařezovka.

V areálu Skipot v Potůčkách se lyžuje už jenom večer. V plánu je tam udržet provoz do soboty. "Sníh tu teď taje, ale pak má zase mrznout. Lyžovat chceme ještě v sobotu, ale už jezdí i málo lidí," řekl provozovatel Marek Plachý. Denně tam lyžuje asi 30 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski areál Klínovec

Štítky Lyžování, Rekreace, Počasí, Podmínky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Karlovarsku lyžařská sezona nekončí. Lyžuje se na Klínovci i v Potůčkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.