Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranáři žádají, aby veřejnost využívala linku 112 jen k tísňovým hovorům

Všechny dotazy na onemocnění COVID-19 a vyhlášená opatření v rámci nouzového stavu v Karlovarském kraji od neděle přijímá informační centrum Integrovaného záchranného systému (IZS). Kontakt na informační centrum Karlovarského kraje je 950 380 180 a 950 370 180.

Přetížené telefonní kontakty na krajskou hygienickou stanici již nebudou v provozu. Ulehčí se i lince 112, která slouží pro nouzové situace. Informoval o tom dnes mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Informační centrum bude nově dostupné nepřetržitě. "Linka bude sloužit pro všechny dotazy v souvislosti s podezřením na výskyt či šíření onemocnění COVID-19 a pro dotazy ohledně přijatých opatřeních. Dosud se volající obraceli na informační linky Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje, případně na tísňovou linku 112. Vzhledem k nárůstu množství dotazů je nutné odlehčit hygienické stanici a lince 112," uvedl Kasal.

Na dotazy jsou připraveni odpovídat proškolení operátoři informační linky IZS. K vyhodnocení dotazů je součástí týmu i hygienik Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje.

Záchranáři žádají občany aby nevyužívali kvůli informacím o koronaviru a vyhlášeném nouzovém stavu linku 112, která slouží k přijímání tísňových hovorů v případě ohrožení života a zdraví osob nebo majetku.

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ČR, zdraví, hasiči, koronavirus, Karlovarský kraj, linka 112, turistické centrum, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři žádají, aby veřejnost využívala linku 112 jen k tísňovým hovorům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.