Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Obyvatelé Aše chtějí v Kopaninách postavit kynologickou halu

Obyvatelé Aše na Chebsku si přejí v městské čtvrti Kopaniny kynologickou halu. Pro záměr hlasovali v prvním ročníku participativního rozpočtu města. Náklady na stavbu haly ale výrazně převyšují částku vyčleněnou na jeden projekt. Odhad je tři miliony korun. Radnice proto bude žádat o dotaci v jednom z přeshraničních programů.

Navrhovatelem projektu je místní sdružení Psí škola Kopaniny, které ve městě působí od roku 2016 a v posledních několika letech registruje prudký nárůst zájemců z řad českých i německých chovatelů. Síť krytých hal, které umožňují výcvik v zimě nebo v nepříznivém počasí, je malá. Nejbližší zázemí je v bavorském Mahringu, které je vzdálené 70 kilometrů, nebo pak u Berouna a Kladna.

Výstavba haly by podle vedení města mohla přispět k rozvoji cestovního ruchu. Stát by měla na bývalém fotbalovém hřišti. V plánu je postavit jednoduchou montovanou konstrukci zakrytou plachtou a s umělým trávníkem. Velikostí 24 krát 24 metrů by splňovala i požadované soutěžní rozměry. Součástí by bylo vytápěné zázemí v mobilní buňce. V blízkosti haly by pak mohlo vzniknout hřiště a odpočinková zóna.

Zájem o halu mají také ze sousedního Saska, kde existuje kynologický klub. Proto je možnost financovaní z přeshraničních grantových výzev, například Interreg Česko-Sasko. „Projekt má rozvojový potenciál k prohloubení přeshraničních vztahů," řekl starosta Vítězslav Kokoř (ANO). V případě, že by město dotaci dostalo, začalo by stavět v příštím roce.

Obyvatelé Aše letos hlasovali také o dalších navrhovaných projektech. Podmínkou je, že náklady na jeden projekt nesmí přesáhnout 200.000 korun. Mezi návrhy jsou například komunitní ovocný sad s lavičkami a piknikovými terasami, kuličkový areál nebo box na kola. S jejich realizací by město mělo začít příští rok.
 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, hospodářství,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Aše chtějí v Kopaninách postavit kynologickou halu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.